04 November 2012

In Berceni e fain

De 7 ani, de cand sunt in Bucuresti, am schimbat 7 locuinte. Am stat un an in Iancului, unul in Piata Muncii, doua saptamani in Obor, doua in camin, 2 ani in Crangasi, 1 an pe Magheru si 2 ani in Berceni. Si nu credeam ca o sa spun asta vreodata, dar in Berceni e cel mai fain - daca e sa iau in calcul toate aspectele.

- Stam la capat de linie de autobuz si troleu, in apropierea unui metrou - ceea ce e incredibil de mare lucru si cand pleci dimineata la munca, si cand duci copilul in parc cu carut si purcel cu tot
- Avem piete ieftine in apropiere - Sudului nu e Obor, dar e the next best thing, si Piata Berceni cea plina de mirodenii de care v-am povestit candva
- Putem sa facem cumparaturi din Cora, Carrefour, Lidl, Penny, Real, Hornbach, Obi, BauMax si, cu ceva eforturi, din noul Kaufland, doar bani sa fie. Nu ma laud, dar tin minte ca atunci cand stateam la Romana era un chin sa gasesti lucruri - gen mop sau razatoare - care sa nu fie la preturi de-a dreptul obscene
- Nu avem aurolaci - zic asta tot cu gandul la Magheru, unde ne trezeam dimineata cu aurolacii dormind pe pres (la etajul 7!) si unde se adunau toti dubiosii in scara blocului. Sincer, in Romana mi-a fost mai frica si a fost mai dubios decat in Giulesti Sarbi si decat in capatul lumii, in Berceni
- E destul de curat - nu la fel de curat ca inainte de alegeri :)) dar cu mult mai putin dog poo decat in Iancului, de exemplu.

Dar ce imi place cel mai mult in Berceni e lumea. Dap, oamenii aia care fac gratare toata iarna sub geam si care beau beri pe capota masinii. Aia. Pentru ca, in ciuda lucrurilor astora maneliste si cu obrazul ceva mai gros, imi place faptul ca in Berceni se simte viata. O viata manelista spargatoare de seminte, da, dar e o vibratie foarte interesanta, care ma binedispune. Inca sunt copii care bat mingea in fata blocului si pornesc alarmele masinilor din parcare, oameni care prefera sa stea de vorba si de o samanta cu vecinii in loc sa legumicoleasca in fata televizorului, mesteri care surubaiesc la masini in timp ce mai trag cate o berica, copii care cer bunicilor sa le arunce pe geam jucarii si bani de inghetata, bunici care fac asta :)) si, mai nou, batrani care joaca table in fata blocului. Cred ca prietena mea, Ina, a rezumat cel mai bine esenta locului astuia, cu oamenii lui cu tot, cand zicea ca se simte ca in statiune la mare cand vine aici :))

Spun asta si pentru ca acum, la 12 jumate noaptea, prin ceata si frunze uscate, Berceniul e chiar frumos.

16 comments:

  1. Sunt total de acord cu tine, vecina :-) Eu mai pun si prezenta spatiilor verzi si a locurilor de joaca multe. In Militari nu aveam niciunul iar spatii verzi mai deloc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaaaa,clar. Mai ales un parculet/loc de joaca de pe Covasna, unde parintii nu sparg seminte si nu arunca tigarile printre copii :)

      Delete
    2. Da, stiu locul de joaca de la piata Covasna, e tare frumos, dar acolo e tare frumos printre blocuri, in general, acolo mi-as lua apartament daca ar fi sa-mi iau iar. In blocurile alea cu patru etaje, si sa am balcon spre parc.

      Delete
    3. :)) exact la asta visam si noi. Acolo e ca un fel de zona rezidentiala de lux in Berceni City :))

      Delete
  2. :))
    imi place cand vad ca mai e cineva mutat prin tot bucurestiul :)). sa moara si capra vecinului, nu?
    berceniul meu e cartierul tei. acolo am stat cel mai mult si mi se pare (inca) un cartier ok. desi la momentul sederii mele acolo ma enervau multe din cele enumerate de tine, acum sunt mai zen si le-am trecut cu vederea. e drept ca nu aveam piata buna aproape, dar cand stateam acolo nu stiam sigur la ce foloseste si nu ma deranja :)))). glumesc, dar na... mancam ce se gasea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oricum, teii in floare tin si de foame, si de piata, si de mitocanie si de mizerie :D

      Delete
  3. si-n drumul taberei era fain odata... acum sunt prea multe masini. si basi.. [scuzati expresia :P]

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haide noooo, puteam sa bag mana in foc ca stai in Timisoara/Arad/Oradea. Nu stiu de ce

      Delete
    2. nu te inseli, merg pe acolo des.:))

      Delete
    3. Cat de tare :)) Asta clar a fost revelatia zilei :))

      Delete
  4. si eu tot in Berceni de 11 ani, nu m-as muta de-aici decat la casa, dar tot in sud

    ReplyDelete
    Replies
    1. casa cu gradina si livada in sud suna tare tare frumos...

      Delete
  5. intradevar :)Avem un teren, dar nu e foarte mare, ne-ar mai trebui vreo 400 mp pentru o livada micuta. Dar eu ma multumesc cu ce avem, e bine si asa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E clar un inceput bun! Sa va ajute Doamne Doamne si cu casuta! :)

      Delete