21 November 2012

Maria, Consultant IT

De cand a reusit Maria sa stea pe picioarele ei, calculatorul se pregateste sa isi vada sfarsitul. Micul ITist canta la tastatura ca la pian si bate in mouse ca in tobe. Dar, in afara de asta, ne invata si pe noi lucruri. Pe principiul ea face - noi desfacem.

1. Resize desktop icons
Intr-o zi am venit din bucatarie si ecranul arata asa:

Stiam ca poti mari sau micsora iconitele de pe desktop, dar nu in halul asta :)) Asa ca am sapat cam jumate de ora prin setari fara rezultat, inainte de a apela la prietenul Gugal si la forumurile de IT (care m-au scos de nenumarate ori din incurcaturi). Asa am aflat ca redimensionarea iconitelor se face prin CTRL+scroll (cu rotita de la mouse). Nu-i de mirare ca Maria a reusit asa repede sa faca asta :)

2. View desktop icons
In alta zi nu am mai aveam nimic pe desktop. Nimic nimic. Sunt obisnuita sa caut in gunoiul virtual, inainte de a-l goli, pentru ca s-au mai intamplat si dintr-astea, dar acum nici Recycle Bin nu era. Intuiam (sau speram) ca exista o optiune de show/hide icons, dar nu stiam cum functioneaza. Tot gugal m-a salvat si de data asta: click dreapta pe desktop -> view->show icons.

3. Scurtaturi prin mail
Tot Maria ne-a aratat si lista de keyboard shortcuts pentru Yahoo Mail. Nici nu stiam ca exista, inca nu stiu  cum sa o accesez :)

Va invata si pe voi piticotii lucruri de genul asta pe model fac-desfac?

2 comments:

  1. i'm in love :) si de mami, si de pui. probabil ca daca si puiul meu avea acces la PC la varsta Mariei, 12.12.2012 ar fi venit mult mai devreme pentru noi :D

    Noa

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) probabil ca da.
      bine ai venit! te mai asteptam pe aici.

      Delete