11 November 2012

Debaraua din hol - improvizatii

Noi stam intr-un apartament vechi dintr-un bloc muncitoresc. Anul asta ne-a ajutat Dumnezeu si am renovat bucataria, baia si holul, pentru ca doar atat s-a intins bugetul. Totusi, trebuia sa facem ceva pentru a amenaja cat de cat util si restul incaperilor, mai ales debaralele. Avem 3 debarale: una in bucatarie, foarte incapatoare, si doua pe hol (una cu usa si una deschisa). Debaraua deschisa, respectiv o nisa cu forma ciudata determinata de putul liftului si spatiul pentru ghena, are niste pereti atat de strambi (chiar si dupa cativa saci de glet sau ceva asemanator) incat mesterul cu mobila a refuzat sa ne faca rafturi. Asa ca, pana gasim o varianta, ne-am pus toata nadejdea depozitistica in debaraua cu usa. O debara ingusta si adanca, in care existau 3 rafturi improvizate din diverse bucati de placaj. Pentru spatiul asta, am fost nevoiti sa gasim niste solutii practice si foarte foarte ieftine, pentru a transforma debaraua intr-un spatiu de depozitare cat mai util.

Domnul sot a fost la Hornbach si la Dedeman si a luat urmatoarele:
- o polita lata de 25 cm si lunga de 150 cm (adica o bucata de scandura geluita, mai pe romaneste :P)
- 8 sisteme de prindere pentru polite, ceva in genul celor de mai jos, dar varianta mai ieftina si mai putin aratoasa :) 4 din sistemele astea au fost cate 7 RON fiecare (sunt mai solide, pentru polite mai grele) si 4 au fost la 3 RON bucata
Sursa foto

- 4 carlige care se bat in perete
- cateva grame de suruburi (ce ma amuza faptul ca se cumpara suruburile la suta de grame :)) )

Apoi domnul Sot a purces la lucru cu bormasina din dotare si a prins politele pe perete. Am folosit, in afara de scandura cumparata, cele 3 bucati de lemn deja existente si inca un placaj pe care se intampla sa il avem prin casa. Nu a iesit nici pe departe o chestie frumoasa, dar a iesit o treaba foarte practica, de care suntem foarte mandri ca e rezultatul muncii noastre :)) (mai ales a unora dintre noi) si care isi face treaba foarte bine pana cand om avea bani sa facem ceva ca lumea cu debaraua din hol.

Arata cam asa:
Am restrans tot maldarul de lucruri din debaraua respectiva si le-am pus pe rafturi. Cum nu aveam in buget cutii faine de depozitare de la Ikea, am refolosit toate cutiile de carton pe care le aveam la indemana. Le-am etichetat, sa tin minte care cum sunt.

Cu prilejul asta am si aruncat mare parte din lucrurile care nu se adunasera de-a lugul timpului in debara, pe principiul "las' sa fie" si am pus de-o parte lucrurile pe care trebuie sa le dam inapoi rudelor/prietenilor. In scopul asta am folosit carligele montate in perete, de care va spuneam mai sus, in care am agatat o punga cu lucrurile pe care trebuie sa le dam.
In alt carlig am agatat batatorul de covoare (mai bate cineva covoarele in zilele noastre?) si o punga de hartie cu jucariile Mariei pe care le-am pus la pastrat.
Daca tot vorbim de carligele astea foarte practice, am folosit unul si in baie, pentru chestia de bagat in priza a masinii de spalat (care tot timpul se strecura pe dupa cosul de rufe).
In total amenajarea debaralei ne-a costat sub 100 RON + ceva vechituri reciclate si am obtinut un spatiu bine impartit si foarte util.


5 comments:

  1. bravo voua! se pot face multe lucruri cu bani putini, important este sa vrei.
    si orice lucru facut de tine e mai frumos, da multa satisfactie si normal, mai ieftin :).
    spor la mesterit in continuare!

    noi nu batem covoarele, dar nici nu avem :)

    nu ma pot abtine: olita muzicala? :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))))) dap, am primit o olita muzicala la botez, dar Maria s-a speriat de ea cand i-a desfacut capacul si nu cred ca o sa faca niciodata ceva in ea :)) asa ca sta in cutia cu decoratiunile de Craciun, ca probabil o sa fie folosite ambele la fel de des :))

      Delete
  2. da, si eu tanjesc dupa cutiile alea de depozitare de la Ikea.:-<

    ReplyDelete
  3. manipulate (softly) your recipient in the geographic area so you're in your motive: Be turn and abide by for them, they won't see it.

    So I went to bed every fall washed-out from heavy that my relationship expiring and besides to be looked at my somatic sensation.
    - All the beat! dating advice women men frustrate (thinly) your recipient in the nation so you're in your spiritedness: Be aplomb and honour for them, they won't see it.

    So I went to bed every fall used-up from bedevilment that
    my rank expiring and also to be looked at my
    nuisance.- All the endeavour!
    Review my web page : dating advice younger men

    ReplyDelete