18 November 2012

Ardei copti - idei?

Toamna asta am primit de la niste prieteni cateva plase de ardei, kapia si gogosari. Eu nu sunt inca suficient de gospodina incat sa ma apuc de facut zacusca, asa ca i-am copt si i-am bagat la congelator.


Planul era sa fac mancarica de ardei cu sos de rosii (de post) sau cu sos de smantana (de ne-post). Am facut asta si nu a mancat-o nimeni :)) Si iesise ok, nu era nici arsa, nici prea sarata, nici prea iute. Problema a fost gustul "prea de ardei copti" :))

Asa ca am ramas cu vreo 10 pungi de ardei in congelator pe care nimeni nu vrea sa ii manance asa cum stiu eu sa ii fac. Aveti idee, cumva, in ce as putea sa ii ascund? Vreo reteta in care sa aiba loc si ei, dar nu ca ingredient principal?

Multam!

PS Apropo de legume congelate, morcovii congelati intregi nu au fost o idee buna. Chiar deloc.

14 comments:

  1. Buna seara,
    de ce nu faceti salata de ardei copti pur si simplu? Sau, alta idee...pentru cei rosii, se poate face o salata de cartofi cu ton si ardei copti de nu te mai saturi mancand, mai ales ca in acest post sunt numeroase dezlegari la peste...
    Salata de ton se poate face si cu ardei copti albi, dar cei rosii, facuti fasii, fasii in salata parca "vorbesc" :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce bine suna! Cred ca pun salata pe lista pentru miercuri. Multumesc!

      Delete
  2. Vin cu idei deseară după ce adoarme Ioan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abia astept! Deja am pus pe lista cateva din retetele tale :)

      Delete
    2. Am revenit. Câteva idei:
      - salată orientală: cartofi, măsline, ceapă roşie/verde, ardei copţi simpli sau muraţi, suc de lămâie, sare, ulei de floarea-soarelui.
      - salată de roşii 1: roşii, ceapă, bucăţi de ciabatta veche sau crutoane, ardei copţi, lămâie, sare, ulei de măsline.
      - salată de roşii 2: roşii cherry, mozarella, ceapă roşie, ardei copţi, lămâie, sare, ulei de măsline.
      - iahnie de fasole. Cum o pregăteşti în mod obişnuit, dar adaugi şi nişte fâşii de ardei copt. Îi schimbă gustul. În bine, normal. :))
      - mai poţi să pui pe tocăniţă de cartofi cu măsline, ciorbe sau alte mâncăruri care "cer" ardei. Sau faci un sos de paste: ardei copt mărunţit, roşii/bulion, usturoi, busuioc, sare.

      Delete
  3. In salate ma gandesc si eu, pierduti asa, printre alte, orice alte ingrediente. In cantitate mica, daca gustul de ardei copt n-a placut... Deci cum ar fi un bol cu salata de cartofi, masline, o ceapa zdravana, incalzita in putin otet cu apa, apoi sare, piper, ulei de masline, verdeata etc.? Ar fi banal da' buuuun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiam de asta cu ceapa in otet, multam de idee!

      Delete
  4. Eu stiu doar de reteta clasica de ardei copti stropiti cu ulei, otet si cu un praf de sare. Dar mai fac uneori o alta reteta: in salata de vinete pun si 2-3 ardei kapia copti taiati marunt. La reteta asta pe langa ceapa tocata marunt se pune si 2-3 catei de usturoi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aia imi place si mie, dar n-are trecere la restul familiei. In schimb, salata de vinete e fix la fix. Multam!

      Delete
  5. Eu am pus aseara in pilaf. Aveam doar niste ceapa si un morcov si mi s-a parut trist pilaful asa ca am pus o punga de ardei copti din congelator. I-am taiat feliute cum m-am priceput ce erau decongelati doar pe jumatate.

    Ii mai pun in omletele pe care le fac la cuptor, in mancarea de fasole verde (tot de la congelator) si la paste - pun usturoi, ardei copti si niste porumb. si branza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suna tare bine combinatiile astea :) Multam!

      Delete
  6. Am mancat odata piept de pui mai gros, batut usor ca pt snitel, umplut cu ardei copti si dati la cuptor. Cand se scoate se acopera cu cascaval si se serveste langa cartofi natur. Nu e de post, dar ca idee.

    ReplyDelete