16 December 2012

Sfintirea Bisericii Sfantul Vasile - Piata Resita

Azi a fost frig si polei si innorat, asa ca nu ne-am mai pornit la Rusa, ci la o bisericuta mica din cartier, Sfantul Vasile, din incinta unui azil de batrani. Mare ne-a fost bucuria cand am aflat ca se sfinteste biserica - am ajuns chiar in momentul in care PS Varsanufie facea slujba de tarnosire.

Nu am mai stat sa intram in Sfantul Altar, pentru ca Maria era terminata dupa cateva ture prin zapada, impreuna cu alti copii, dar vom merge mai tarziu.

Asa ca, daca sunteti din Bucuresti, puteti veni si voi. Se mai intra in Sfantul Altar si maine toata ziua. Iar, incepand de maine, se slujeste Sfanta Liturghie in fiecare zi, timp de 40 de zile (inca nu stiu de la ce ora, dar o sa intreb).

Biserica e pe Aleea Resita D (in zona Piata Resita Berceni). Se poate ajunge acolo cu 381 (Romana-Piata Resita) sau cu 77 (Piata Sudului - Piata Resita).

Daca vreti sa mergeti, dar nu stiti cum sa ajungeti, lasati un comment si incerc sa va ghidez.

PS am incercat o harta :)

6 comments:

  1. Buna. As vrea sa merg si eu la aceasta biserica azi. Poti sa dai detalii mai specifice despre locatia bisericii si cum pot ajunge fara sa ma pierd? :) Multumesc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna! am pus ceva harta, sper sa fie ok. Daca vii cu 381 sau 77, mergi pana in ultima statie, Piata Resita. Traversezi, sa ajungi pe partea cu piata si mergi putin inapoi, pe unde ai venit cu autobuzul (aleea Resita D e intre statii, dar mai aproape de Piata Resita).

      O sa ai piata in partea dreapta (cu un magazin de paine si apoi un pet shop) si in stanga ceva teren viran in fata unor blocuri (erau niste utilaje care lucrau acolo). Mergi tot inainte, treci pe langa o rulota pe care scrie Negro, o tii tot drept, mai mergi putin si dai de o parcare unde sunt niste reclame la o scoala de soferi. In fata o sa vezi o strada care face dreapta si un indicator cu Aleea Resita D. Acolo e. Deci faci dreapta, mergi pana la capatul strazii si te opresti, pentru ca aleea Resita continua la dreapta, dupa colt, dar nu trebuie sa o iei pe acolo. In fata se vede o casa care are un gard inalt cu plasa de plastic gen camuflaj, iar in stanga ei este biserica. Azi dimineata erau garduri din acelea puse de jandarmi care dadeau chiar pana in strada, sper sa mai fie si acum, pentru ca se vad de la distanta

      Sa imi spui daca ai ajuns cu bine :)

      Delete
  2. Multumesc mult, am luat un taxi si acolo am gasit pe cineva care ne-a indrumat. Sarbatori fericite si numai bine! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce bine! Sarbatori fericite! :)

      Delete
    2. e si un camin de batrini acolo?

      Delete
    3. Da, biserica e in curtea caminului de batrani

      Delete