25 July 2016

Cercuri si amprente - idei rapide de distrat copiii

Imediat ce am ajuns acasa de la maternitate, eram in cautarea disperata a unor solutii extrem de simple si foarte foarte rapide de distrat copiii ai mari. Pe minunatul Krokotak (sursa inepuizabila de tot felul de fise si crafturi) am gasit ideea de doodle cu contururi de palme si talpi.

Asa ca am scos niste foi, fetele si-au desenat palmele si talpile pe ele si apoi, cat eu am schimbat scutece si am leganat de zor, ele s-au distrat inventand tot felul de desene pornind de la formele respective. Timp de pregatire - 30 de secunde :)) Au tinut copilele ocupate vreo jumate de ora.




In ziua urmatoare am desenat pe o foaie cercuri de diferite marimi. Fetele au desenat diverse lucruri pornind de la cercurile de pe foaie. Timp de pregatire, tot 30 de secunde. Le-au tinut ocupate tot vreo jumate de ora sau mai bine.

Sofia nu a fost teribil de incantata, dar s-a apucat rapid de decupat formele, lasand dare de hartiute mici mici peste tot pe jos (e intr-o faza acum). In schimb, la Maria exercitiile astea de creativitate au prins foarte bine, e exact in etapa potrivita pentru ele (plus ca ii place enorm sa deseneze).

Cu alta ocazie, le-am pus fetelor cursul de doodle despre care va vorbeam acum ceva vreme. Maria a fost fascinata, clar repetam experienta :)


Voi cu ce mai ocupati rapid copiii?

4 comments:

  1. super idee! eu am descoperit plastelina, dar acum cred ca ideea ta e mai buna!!!

    ReplyDelete
  2. Plastilina are mare succes si la noi, dar imi da de lucru dupa :))

    ReplyDelete