14 October 2012

Mini cheesecake

Uneori, cand Maria era intr-o pasa in care nu se dadea in vant dupa branza, ramaneam cu 3/4 de cutie de branza desfacuta. Fiind post, situatie in care nu o puteam manca noi, si avand nevoie de o modalitate de a ascunde ou in mancarea Mariei, am incercat sa ii fac niste mini-cheesecake.

Aveti nevoie de:
- unul sau doua vase mici pentru copt (noi avem niste ramekin-uri de la Ikea), in functe de cantitatea de leftovers de care dispuneti
- vreo 2 sau 3 biscuiti integrali
- putin unt - cam cat o nuca ar trebui sa fie suficient
- branza - eu am folosit branza de tip Fagaras
- putina smantana, daca aveti
- 1 ou
- optional, stafide

Se fac foarte usor, deci nu va fie frica :)
- se porneste cuptorul la 180 grade
- se pune hartie de copt in vase - mi s-a parut ca merge mai usor asa, se si scot mai bine din forme
- se piseaza biscuitii
- se topeste untul si se toarna pe biscuiti, sa ii umezeasca
- amestecul de biscuiti si unt se pune pe fundul formelor si se apasa bine-bine de tot cu degetele (bine-bine de tot)
- se dau formele cam 10 minute la cuptor, dupa care se pun undeva la racit; cand am facut cheesecake mare, am pus tava cu biscuitele 10 minute la congelator, in loc de cuptor, si a iesit la fel de bun

blat biscuiti

- intr-un vas se amesteca oul cu branza si smantana, eventual cu stafidele si zaharul (daca vreti cu zahar, eu nu am pus)

- dupa ce se raceste cat de cat forma cu biscuitiii se toarna compozitia de branza si se da la cuptor pana se rumeneste frumos la suprafata
- cel mai probabil praji va creste spectaculos si apetisant, dar se va lasa la fel de spectaculos si ceva mai neapetisant - nu va mahniti din cauza asta :)

mini-cheesecake

- se lasa la racit si se da copilului ca atare sau taiata felii, in functie de varsta si marimea manutelor :))

No comments:

Post a Comment