11 August 2012

Piata-holica

Nu imi place sa merg la shopping (fata-fata!). Mi se pare un chin sa imi cumpar haine, nu am obsesia ever-so-girly de a aduna pantofi. Dar lasati-ma intr-o piata bine aprovizionata, cu o suma generoasa in buzunar, si nu imi trebuie nimic mai mult. Pot sa fac piata cu orele, sa ma incarc cu pungi si pungute pana imi opresc circulatia in toate degetele de la maini (si partial in brate, de la umeri in jos, pentru ca mereu merg cu ghiozdanul la cumparaturi), sa fac small talk cu babutele simpatice si sa ignor toata tiganeala din jur. Stiti pietele alea aglomerate, cu zumzet de vanzatori care iti comunica tot felul de chestii (ca sa nu zic ca trag de tine), cu culoare inguste printre tarabele cu papa colorat si bun? Love them! Desi, daca ma gandesc mai bine, s-ar mai putea lucra la distanta dintre tarabe, ca uneori mi-e greu sa ma strecor cu bagaje si cu Maria in Manduca. In primii ani de facultate, daca eram trista sau obosita ma duceam in piata in Obor sa ma binedispun :)) - chiar daca nu cumparam mare lucru, de cum intram in piata mi se asternea un zambet semi-tamp pe fata si totul era bine. That still works sometimes.

Va spun asta pentru ca azi am dat peste o piata tare tare faina din Berceni-City. Nu stiu exact cum se cheama, dar e pe Obregia, la Cinema Cultural, acolo de unde se ridica buletinele. E genul de piata nu-la-fel-de-ieftina-ca-Sudului, dar cu marfa mult mai diversificata fata de Piata Resita, unde stam noi si unde se gasesc doar lucrurile de baza (rosii, cartofi, ardei, castraveti, razatoare, jucarii ieftine de plastic, magazinul cu de toate). O piata cu multe multe ierburi aromate, multe ghivece cu ardei iuti si nu numai, cu un nenea foarte fain cu mirodenii, seminte si fructe uscate. Bani sa fie, ca in rest ne descurcam.

Va las cu niste summer candy, ca nu stiu sa le zic altfel, respectiv marar, patrunjel, busuioc, cimbru si menta, plus floarea soarelui (eye candy :P)

Si cu mirodeniile de la nenea simpatic, cu care sunt convinsa ca o sa ma mai intalnesc. De la stanga la dreapta: coriandru, curry (incercat pentru prima data), rozmarin (pentru ca pe al nostru l-a luat vantul cu ghiveci cu tot la inceputul verii) si chimen (care miroase a primele zile la spital cu Maria mica mica de tot).



Voi cum sunteti? Piata-holice? Sau mai bine pantofi? :)

8 comments:

  1. si mie imi plac pietele mai mult. si magazinele de hobby/bricolaj. as sta cu orele in magazinele de hobby.
    cand trebuie sa imi cumpar de imbracat/incaltat vin rupta de oboseala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooooo, am uitat de magazinele de bricolaj. acolo am facut cele mai impulsive cumparaturi din viata mea, pe care atunci le-am pus pe seama hormonilor de sarcina si a Craciunului :P

      Delete
  2. Piata Berceni se cheama. Merg acolo pentru laptele la dozator, pentru taraba cu fructe uscate/confiate si pentru magazinul cu biscuiti adusi din Republica Moldova. In schimb, fructele sunt tare scumpe, prefer sa le iau din Big.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e o piata de lucruri adiacente, nu legume-fructe de fiecare zi :) Taraba cu fructe uscate si mirodenii am gasit-o, dar biscuitii din Moldova mi-au scapat. Stii cumva cum se cheama sau unde gasesc magazinul (asa, in linii mari)?

      Delete
  3. Piaţă categoric. :) Noi stăm în zona Obor, mai mare bucuria. :)) Mai ales de când au renovat-o şi au deschis şi la etaj magazin de mirodenii, plafar, magazin cu bomboane yum. :)) Pantofii nu-mi plac.

    ReplyDelete
  4. Piata 3 - Pantofi 0 :)) abia astept sa ajung in Obor, ma pornesc de mult timp. Sunt si bomboane yum, zici?

    ReplyDelete
  5. Mda, sursă rapidă (şi nesănătoasă) de energie pt. unele dimineţi în care mă trezeşte copilul la 4. :) Am luat o singură dată deci nu prea ştiu ce să-ţi recomand. Bombonele cu lapte (ca alea de pe vremuri) şi bomboane de ciocolată şi caramel (fffff. dulci). :)))

    ReplyDelete
  6. Bomboane dintr-alea old-school cu lapte... acu chiar ca trebuie sa imi fac timp sa ajung acolo :) e nevoie, chit ca dormim pana la 6 :))

    ReplyDelete