01 October 2016

Despre pizza si marketing

Sau despre cum m-am jucat o jumate de ora cu o cutie de pizza.

Din cand in cand mai povestesc aici despre idei de marketing care mi-au placut, pentru ca mi-e drag subiectul si ma bucur mereu cand vad oameni de comunicare faini.

Si, cand o idee buna de marketing se impleteste cu un doodle fain (alta pasiune zdravana), sunt swept off my feet.

Am observat doodle-ul asta urias pe o cladire de pe linia lui 77 (cred ca e un punct de livrare acolo) si l-am tot cautat pe net, in speranta ca voi reusi sa ma uit la el mai bine. Asa am aflat ca e capacul nou al cutiei de pizza de la Trenta.

Nu stiu nimic despre compania Trenta - doar ca e romaneasca si ca a avut o idee geniala de logo. Adica Pizza Vesela, dupa cum o recunosc copiii mei, respectiv Pizza Murdara (logoul vechi de pe servetelele lor umede). In ultima vreme, insa, comunicarea lor a devenit mai activa si foarte vesela, iar combinatia cu grafica doodle-ish m-a cucerit.
E una din ideile care mi-ar si placut sa imi fi venit mie :)) un vizual atat de simplu si atat de puternic, pe care sa il poti recunoaste oricand si oriunde.

Dupa ce am dat gata pizza (traditia noastra cand ne intoarcem de la mare si figiderul e gol-golut), am decupat capacul cutiei si am jucat I Spy pe el jumate de ora. Maria cu lupa, noi cu ochii incordati, pentru ca detaliile sunt destul de mici.

Daca vreti sa va jucati cu noi si comandati de obicei de la Trenta, va propun sa gasiti urmatoarele:
- o familie care face plaja
- un caine care latra la o pisica
- un loc de joaca
- un ananas
- un om care da cu grebla
- trei felii vesele de pizza
- un hotel
- un omulet cu palarie

2 comments:

  1. Si noi comandam foarte des de la Trenta, mai usor cu gatitul vara, oricum este foarte cald in casa. Mi s-a parut o idee de marketing foarte reusita cu ocazia campionatului mondial, parca mai era si ceva cu ai nostrii au plecat acasa dar iti dam noi o bere ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dada, era si varianta de care zici tu. Daca nu ma insel, cu ocazia campionatului au inceput comunicarea mai fun. Iar doodle-ul e o idee geniala :)

      Delete