06 March 2016

Highbrow - cursuri online pe email, cate 5 minute pe zi

Tare am bataie de cap cu site-urile de cursuri online. Sunt atat de faine, pline de atata informatie interesanta, incat as face si cate 10 cursuri deodata.

In realitate, cele 10 cursuri deodata se traduce in cel mai fericit caz in "1 curs la 10 luni" :)) Ca timp si pentru asta serios daca se mai strecoara pe undeva.

Highbrow m-a pacalit cu promisiunea de "5 minute pe zi timp de 10 zile", ceea ce mi s-a parut mai mult decat acceptabil.

Mecanismul e destul de simplu - te uiti pe lista lor de cursuri, iti alegi unul, iti treci adresa de email si, in urmatoarele 10 zile, primesti pe email un mini-curs in fiecare dimineata. Sigur, provocarea e sa nu le lasi sa se adune in inbox in categoria "de citit mai tarziu".

Primul curs la care m-am inscris a fost Ideas That Changed The World - simpatic, am aflat cateva lucruri noi si interesante. Acum, in schimb, parcurg un curs care imi place tare mult - Great Short Stories. Primesc pe email in fiecare dimineata cate o povestire -  de la Cehov la Joyce, stiluri diferite, teme diferite, abordari diferite. De obicei e un text care poate fi parcurs in cam 10 minute, pe care il citesc la metrou, in drum spre lucru (daca e aglomerat si nu imi pot scoate cartea din ghiozdan).

Daca ii dati o sansa, sunt curioasa sa imi spuneti la ce curs v-ati inscris si daca v-a placut.

Enjoy!

3 comments:

  1. nu stiam de gohighbrow.com
    Eu pe udemy si coursera, dar cer cateva ore pe sapt. Deseori fac 50-70% din curs, pt ca raman in urma si pierd deadline-urile sa predau temele...

    ReplyDelete
  2. nu reusesc sa ma inscriu la 2 cursuri concomitent :)))
    (nu, unu nu imi ajunge :D )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pe udemy nu am intrat pana acum :-s Cred ca dezvolt o dependenta de cursuri online pe care nu le mai termin. Am facut in timp real si cu toate temele predate doar unul singur pe coursera. Acum, in schimb, am dat de CreativeLive si tot incerc sa ma tin de un curs de creativitate

      Delete