Dintotdeauna mi-au placut cel mai mult graficele tip
placinta, iar acum avem in meniu placinta cu si despre branza :-))
Multumesc mult ca ne-ati ajutat cu completarea
chestionarului! Am primit frumoase rezultate si grafice colorate, dupa cum
urmeaza:
Acum, privind in urma, as face si eu lucrurile
altfel: as incepe cu legumele si as lasa fructele pe mai tarziu. Nu stiu daca
din cauza faptului ca fructele sunt mai dulci si legumele fara sare mai yuck
(pentru noi, cei mari, cel putin), dar introdusul legumelor a fost ceva mai
dificil. Prin legume inteleg non-morcov, pentru ca am avut niste morcovi de la
tara care erau mai dulci decat merele si perele. Si nu m-as mai
stresa asa de tare in privinta cerealelor, data viitoare.
Noi am mers pe mana
altor mame, respectiv pe mana bunicilor, dar asta doar pana a mai crescut
Maria, cat sa isi exprime punctul de vedere. Acum ne incadram in cei 47.8%
care, desi fac dansul ploii si se joaca de-a v-ati ascunselea cu branza prin
mancare, nu reusesc sa pacaleasca piticotul sa manance altceva decat branza
care ii place lui (la noi, asta a fost Danonino Branzica Natur).
Cred ca in aceeasi situatie se afla si una din mamicile care a mentionat, la
intrebarea 6 (Daca ati crea
dvs. o noua branzica proaspata de vaci, care ar fi principalele caracteristici
ale acesteia) ca ar face branzica portocalie, sa fie mai atragatoare pentru
copilul din dotare.
Cantitatea de branza consumata de copil la o singura masa e fie de mai
putin de 100g (53.0%), fie de 100-200g (40.3%). Maria cam tot asa, in jur de
doua paharele mici de Danonino la o masa, adica in jur de 100g (bine, cam un
sfert sfarseste intinsa pe toata fata).
Intrebarea mea preferata (sau, mai degraba,
raspunsurile mele preferate) a fost cea cu modul in care mananca piticotii
branza. Majoritatea prefera branza simpla, apoi lupta este stransa intre fructe
si alte ingrediente. Legumele si cerealele sunt la ultimele in clasament.
Maria prefera, in
continuare, branza simpla (adica branza cu iaurt, de fapt, ca e mai cremoasa).
Dar mie mi-au placut raspunsurile de la “Alte ingrediente” pentru ca mi-am mai
trecut pe lista niste combinatii. Vi le spun si voua, poate va mai vin idei:
- Cu smantana si mamaliga – asta da, a mers si la noi de cateva ori. Si cu putin unt
- Cu miere de albine (asta e o combinatie faina si pentru adulti). As mai pune aici cateva stafide sau goji si nuci pisate
- Cu paste – eventual cu paste de casa, yumm
- Pe paine, cu mirodenii si verdeturi – Maria noastra tocmai a prins gustul tartinelor (respectiv al linsului branzei de pe felia de paine, fara sa manance efectiv painea), deci cred ca o sa facem mai des branza cu mirodenii
- In sufleuri sau budinci – asa mai reuseam sa maschez oul, de care gogosenia nu se prea atinge (o varianta de reteta aici)
- In omleta – asta nu am incercat pana acum cu branza dulce, ci doar cu sarata, pentru noi. S-ar putea sa fie o varianta, daca mai cremoseste putin omleta
Acestea fiind spuse, pofta
buna!
No comments:
Post a Comment