01 November 2012

Back in business

Am aflat ca trebuie sa ma intorc la serviciu ceva mai devreme deacat ma asteptam. Cu vreo 4 luni mai devreme. Adica din ianuarie trebuie sa ma intorc la programul de 9 ore + 1,5 ore petrecute pe drumuri. Am ramas gura-casca, in principal pentru ca mi-am propus sa nu ma gandesc la intoarcerea la serviciu pana in ianuarie (ianuarie-aprilie era, credeam eu, suficient timp pentru a vedea cum putem aborda situatia asta). Ironia asta :)

Am momente extreeeeem de melancolice (parca si aud muzica siropoasa in fundal) cand ma gandesc la intoarcerea la birou ca la un fel de sfarsit absolut al maternitatii, dar trag nadejde ca Doamne Doamne va randui cumva ca lucrurile sa fie bine.

Tind sa dramatizez si pentru ca ce urmeaza e o zona foarte necunoscuta pentru mine (conform bancului cu ce e mic si negru si bate la usa :)) ) : cum e cu bonele? sau cresa? cand o sa am timp sa stau si cu familia, sa pregatesc si mancare, sa fac si curat, sa ma tin si de ale mele? De citit stiu sigur ca o sa am mai mult timp, respectiv 45 de minute pana la serviciu si 45 de minute inapoi.

Voi lucrati? Cum rezistati? Pentru ce sa ma pregatesc? Any tips and tricks?

Multam!

8 comments:

  1. Paaaai daca o sa lucrezi 9+1,5 ore pe zi .... cauta o bona. Una de care sa va fie drag-drag si cu care sa poti sa vorbesti. Si cam atat poti sa faci.
    Eu am instituit un sistem ciudat prin care curatenie-curatenie se face o data la doua sapt (in rest stergem praful , maturam, ocazional dam cu mopul), se calca doar hainele cu care se iese din casa (nu pijamale, prosoape, maieuri, lenjerii de pat), mancare cam de doua ori pe saptamana, vasele in masina de spalat vase si in rest verificam teme, ne jucam, ne dragalim, povestim, citim, ne tinem in brate, de-astea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uuuuuf, speram sa ne ajute Doamne Doamne sa gasim pe cineva asa cum spui tu. Sistemul vostru suna foarte bine :)

      Delete
  2. asta e un subiect dureros si pt mine. inteleg prin ce treci.
    ma voi intoarce la munca in martie cand face micul mic un an. desi in teorie puteam alege sa stau un an, banii astia bata-i vina si faptul ca am intrat dintr-un concediu in altul m-au facut sa aleg varianta de un an.
    cum fac? nu stiu. mi-e greu numai cand ma gandesc.
    cel mare va merge din ianuarie la gradi, iar cu cel mic vor sta (pe rand) bunicii. asta o perioada, pana voi avea suficient curaj sa il dau la cresa. la un an mi s-a parut prea mic, si de aia am fost de acord cu bunicii.
    la noi e mai greu cu bunicii pt ca stam in orase diferite si trebuie sa se mute practic la noi, ceea ce e greu si pt noi si pt ei.
    in rest, la timp mi-e greu sa ma gandesc. voi sta (probabil) 2 ore pe zi cu ei.
    eu inca sper sa ma imbogatesc pana atunci, si sa mai pot sta nitel cu ei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ufffff, complicaciune mare si la voi. Pacat ca e asa complicat cu bunicii, ca (din ce mi s-a spus) sunt cea mai buna varianta. Noi asteptam sa iasa ai nostri la pensie. Sau sa ne imbogatim, vorba ta :)

      Delete
  3. Ligule dar de ce nu ai dreptul si tu ca tot omu' (respectiv femeia) la 24 de luni de concediu? Sau te obliga cei de la serviciu sa te intorci? Nu cred ca e legal sa te oblige...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nu e legal si nu fac asta, dar se incepe un proiect mare si e nevoie sa fiu acolo. Pentru ca si de la serviciu am primit foaaaaarte mult ajutor cand am avut nevoie si mi-e de obraz sa zic ca nu ma duc

      Delete
  4. n-am nici un sfat pentru tine intrucat nu sunt in situatia ta, dar astept cu interes sa ne povestesti ce solutii ai gasit.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa fie si solutii, nu doar noi probleme :))

      Delete