12 January 2014

Despre adunare

Nu adunarea cu plus, nici adunarea de obiecte. Ci despre adunarea de sine. Despre asta mi-ar placea sa fie anul care a inceput si Doamne ajuta sa fie asa.

Initiativa Irinei de a alege un cuvant pentru anul 2014 m-a pus bine de tot pe ganduri, drept dovada ca mi-a luat vreo 2 saptamani sa cuget :))

Anul asta as vrea sa ma adun putin. De cateva luni ma invart in loc, ca o gaina cu capul taiat, si nu reusesc sa duc nimic la bun sfarsit. Nici macar niste ganduri coerente nu am reusit sa duc la capat de multa vreme, pentru ca atentia mi-e mereu distrasa de altceva. In jur, e o invazie de idei, de lucruri, de posibilitati, de dorinte in care m-am diluat incet incet pana n-a mai ramas mare lucru intreg din mine.

Asa ca Doamne ajuta ca anul asta sa fie un an al adunarii.
Un an cu teluri putine, dar clare.
Cu mai putine zdranganele colorate care atrag atentia.
Deci cu mai putin internet.
Cu mai putine surse de informare, dar cu mai multa actiune.
Cu mai putine carti de bucate citite, dar cu mai mult gatit.
Cu mai putine carti de parenting citite, dar cu mai multa deschidere si atentie fata de copii.
Cu mult mai putine bookmarkuri salvate si fise downloadate si idei pe care nu le vom pune niciodata in practica. Si cu mult mult mai mult timp petrecut chiar facand lucruri.

Cred ca ar trebui sa imi incep anul ascultand sau reascultand cateva din conferintele cu diac. Sorin Mihalache - de fiecare data ma motiveaza un pic mai mult sa ma debarasez de zgura si sa ma concentrez mai mult pe ceea ce conteaza cu adevarat. Ca nu reusesc, e alta poveste.

Dar ne punem cu totii nadejdea in Doamne Doamne ca anul asta ne va ajuta sa ne adunam putin si sa ne apropiem mai mult de lucrurile esentiale.

Sa aveti un an binecuvantat!


1 comment:

  1. intr-adevar, adesori ramanem 'incremeniti in proiect'- adunam multe idei, dar nu trecem la fapte.

    ReplyDelete