23 September 2013

Dileme - Tarta Mandel

Tarta asta mi se pare una din cele mai bune prajituri din lume. Pana si mama a fost de acord - nu cred ca o prajitura din comert poate primi un compliment mai mare :))


E un produs propriu Ikea si se prezinta sub forma de ceva blat cu migdale, crema extra yummy pe baza de unt (cred) si migdale pe deasupra. Am impresia ca au si varianta cu ciocolata, dar nu am incercat-o inca.

No, de povestit nu va pot povesti cat de buna-i, trebuie musai sa o incercati pe pielea voastra. Dar ma gandeam ca poate reusim sa o hackuim putin - pentru ca Ikea e tare departe de noi si nu ajungem suficient de des pe acolo :))

Banuiesc ca nu e chiar fizica cuantica toata treaba, dar cum mie imi lipseste cu desavarsire experienta culinara, va intreb pe voi daca aveti vreo idee cu privire la cum putem reproduce minunatia asta.

Ingredientele sunt:


Pentru inspiratie, v-o mai arat o data :))


Idei? Sugestii? Retete similare?

5 comments:

  1. Da e si preferata mea, am gasit receta uite aici http://thecountrybasket.com/traditional-norwegian-food-confectionery-cake-bar-recipe/ iar receta asta imi pare foarte cunoscuta ca si gust cu tortul egiptian http://www.bucataras.ro/retete/tort-egiptean-1771.html doar ca se pune ,poate, mai multe migdale pentru ca cel din Ikea e mai consistenta turta decit tortul egiptian . Acum am vazut si incredientele ce are in plus la turte e doar praful de copt dar eu zic ca nu e nevoie fa exact ca si la tortul egiptian si iti va iesi bine iar crema e identica. Sper ca ti-am fost de folos cu ceva, Astept impresii

    ReplyDelete
  2. Uite varianta cu ciocolată: http://isabelacuisine.ro/prajitura-cu-migdale-ikea/
    Oare dacă scoţi cioco din reţetă, nu-i aceeaşi?

    Felicitări pentru bebe! Cum o cheamă? E fetiţă, nu? :)

    ReplyDelete
  3. http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-suedeza-cu-migdale-32929.html

    Asta pare mai asemănătoare. Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astea-s! Multu! Da, tot fata e, Sofia o cheama :)
      Te pup!

      Delete