29 August 2016

Aplicatii utile

Intotdeauna am fost un tech geek si, desi incerc sa ma feresc pe cat pot de dependenta de device-uri (inca lucrez la asta) ma folosesc din plin de cateva aplicatii free care chiar imi fac viata mai usoara sau mai placuta, dupa caz:

Waze - cea mai buna aplicatie de navigatie din istoria omenirii :) Singurul loc unde am ramas fara harta pe Waze a fost o comuna izolata din Apuseni. Spre deosebire de alte aplicatii, Waze iti calculeaza rutele in functie de informatiile din trafic primite in timp real de utilizatori. Pe harta iti apar zonele cu trafic intens, echipajele de politie, gropile, strazile in lucru, etc.

TuneIn Radio - am constatat cu stupoare ca iFoanele nu au radio normal, ci functioneaza doar cu radio online. TuneIn prinde mii de posturi din toata lumea, toate genurile la care va puteti gandi.

Daily Water - o aplicatie simpla pentru iOS care te ajuta sa monitorizezi consumul zilnic de apa - numar de pahare baute versus targetul setat

Goodreads - Nu stiu cum am trait toata viata fara Goodreads, locul unde imi notez ce carti am citit si ce vreau sa citesc. Folosesc aplicatia mai ales atunci cand vorbesc cu cineva despre o carte si o notez in Goodreads, daca nu am agenda la indemana. Tot cu Goodreads ma orientez si atunci cand sunt la biblioteca si nu stiu exact ce sa iau. Aplicatia are mare parte din functionalitatile site-ului; singura care imi lipseste este posibilitatea de a adauga carti noi in baza de date a Goodreads.

IMDB - pe acelasi principiu ca Goodreads, folosesc aplicatia pentru a nota filme in wishlist-ul de pe IMDB. Plus ca s-a dus perioada aia de lapsus in care iti faramai mintea sa raspunzi la intrebarea colegului de birou "Auzi, da' cine juca in filmul ala cu..."

Feedly - Readerul pentru bloguri, o aplicatie care a devenit tot mai buna cu fiecare versiune. E singura modalitate prin care citesc blogurile preferate, direct de pe telefon; singurul dezavantaj ca ajung sa las commenturi mult mai greu, pentru ca nu mai citesc de pe calculator - nici pana in ziua de azi nu m-am obisnuit cu tastatura mica de pe telefon, e o tortura sa scriu mailuri sau mesaje, mai ales cu o singura mana)

Lidl - Cea mai usoara modalitate de a urmari ofertele. Are optiuni pentru a crea liste de cumparaturi si pentru a seta remindere. Urmarim anumite lucruri din oferta Lidl - hainele pentru copii, jucariile, anumite articole de bucatarie - si asa e cel mai usor sa vedem daca si cand gasim ce ne trebuie.

Kitchen Dial - Convertor util in bucatarie (cups, ounces, lingura, ligurita, grame, mililitri, you name it). Varianta cu plata are si temperaturi, si rapoarte volum vs gramaj pentru ingredientele cele mai folosite. Doar iOS.

Speed Taxi - Compania noastra preferata de taxi. Un concept revolutionar la vremea lui: sa nu mai suni la compania de taxi, sa ceri masina pe "strada cutare, cred, langa o cladire care arata asa si asa", atunci cand habar n-ai unde te afli. Singurul dezavantaj e ca nu mai ascult melodia aia haioasa de la Speeeeeeeeed Taaaaaaaaxi :)

Shazam - Cred ca e prima aplicatie despre care am auzit vreodata si stiu ca mi s-a parut de-a dreptul SF faptul ca poate sa recunoasca aproape orice melodie de pe fata pamantului. Adica cum, nu mai e nevoie sa tin minte versurile si sa caut apoi pe google, daca imi mai amintesc? Sau sa stau doua saptamani cu o frantura de melodie in cap, fara sa stiu ce e? Daca va ganditi un pic, Shazam a schimbat lumea as we know it.

ABC Notes - este o tabla pe care se lipesc post-its de diferite culori. O folosesc des atunci cand imi aduc aminte ceva si nu am agenda la mine - de obicei e un fel de loc de brain dumping, de unde imi extrag apoi informatiile cand fac listele de to-do.

Nu am inclus in listele de mai sus aplicatiile de mail - folosesc aplicatii de Yahoo si Gmail pentru ca nu imi place sa se amestece toate in aplicatia interna de mail a telefonului.

Voi ce aplicatii folositi cel mai des?


9 comments:

  1. Calendar Ortodox (e unul cu o cruce), calendar pentru femei (e o carte cu o floricica rosie ca iconita)-acesta e f util ca eu nu stiam niciodata ce, cum si cand..., S health - are pedometru si alte masuratori pentru miscare, mancare, apa, cofeina... e haios. Deocamdata sunt in proces de detoxifiere de deviceuri si FB :), am trecut pe un telefon vechi si mic cu taste... sa vedem cat ma tine :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dada, calendarele sunt folosite zilnic :) Spor la detox!

      Delete
  2. pedometrul si waze. Waze consuma insa mult din acumulator.

    Am stat in concediu fara tel (se descarcase) si bine o fost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Am lasat telefonul in camera in concediu, a tinut bateria vreo 3 zile :))

      Delete
  3. Am dezactivat Fb si mi s-a dezactivat wi-fi-ul pt telefon (habar nu am cum s-a intamplat, ca nici nu stiu cum sa il repar). Ce puteam sa imi doresc mai mult?! La calculator trebuie sa ajung doar cand dorm cei mici, fetele mai mari citesc si nu aud sunetul tastelor.
    M-am ferit de aplicatii, consuma mult din baterie si incarca memoria telefonului (n-am un super telefon, insa puteam comenta de pe el cu usurinta, chiar si pe bloguri - rar).
    Insa ma tenteaza aplicatia cu consumul de apa. Adica, ma face curioasa, ce poata sa ma anunte, cum functioneaza (stii, eu sunt cu lucrurile clare si precise, consumul de apa o ia razna la noi).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am instalat aplicatia cand am inceput (iar) sa alaptez. Iti setezi un necesar de apa si il imparti in portii - pahare. Numarul de pahare iti apare apoi pe ecran si, de fiecare data cand bei, bifezi cate un pahar. Poti sa iti pui reminder de cate ori pe zi vrei, bipaie si iti zice bea apa! :)) acum m-am obisnuit cu el si cand bipaie stiu doar ca e fix, nu ma mai urnesc dupa apa :p

      Delete
    2. Eu m-am gandit la altceva: la consumul casnic de apa. Am vazut si o reclama a unui operator de telefonie mobila cu niste aplicatii casnice, uluitoare pentru mine!

      Delete
    3. Paaaardon, clarific acum :))

      Delete