25 January 2014

Inainte...

Ieri dimineata nu stiu ce faceam prin casa si am ridicat privirea spre geam: erau vreo doi fulgi prapaditi ici si colo - era de-a dreptul exagerat sa spui ca ninge. In cele din urma s-au mai adunat cativa fulgi, motiv suficient de impachetat rapid copilul mare din dotare si scos afara in fata blocului.

- Uite, Maria, ninge!
A fost nevoie sa se concentreze putin sa vada nametii aproape microscopici
Dupa ce s-a lamurit ca asa e, a inceput, evident, sa chiraie de bucurie, pe niste tonalitati care au pus pe fuga toti cainii pasnici de la bloc. Bucuria asta, insa, a tinut fix doua minute.

- Dar eu vreau la zapada mareeeeeeeeee! (dupa singura ninsoare din anul asta, parca prin decembrie la inceput, am dus-o in parc sa se tavaleasca in zapada)

Mno, da-i si explica-i copilului, printre urlete, ca abia a inceput sa ninga, acu fix 5 minute. Ca nici in parc nu e zapada aia mare, dar ca o sa vina daca mai asteptam (si, o, iaca ce-a venit!) si ca, pana atunci, ia sa vedem ce lucrui minunate putem noi sa facem aici, in fata blocului, cu jumate de milimentru de zapada asternuta. Panica! Panica! Panica! Incepusem sa caut in sertare toate ideile alea faine demne de pinterest pe care le vazusem la un moment dat pe net, sa ma gandesc super-rapid la o activitate super-fun-si-extrem-de-educativa, la orice!

Cat eu faceam asta de zor, dar cu foarte putin spor, Maria a gasit un bat pe jos. L-a luat si a inceput sa scrie cu el in zapada adunata pe langa borduri. A scris cuvinte in engleza ei pasareasca (cand "citeste in engleza" vorbeste o pasareasca cursiva, extrem de simpatica), a desenat copii si catei si masini si hipopotami si cate si mai cate.



Intre timp incepuse sa ninga de-a binelea, cu niste ciorchini de zapada cum n-am mai vazut de mult ani, asa ca Maria a avut suficienta coala alba la dispozitie. Am plecat in casa cand deja nu mai puteam misca de frig (eu, ca ea era blindata in salopeta si geaca de schi), rugandu-ne sa tina zapada pana azi.



Iata ca a tinut cu varf si indesat, acum asteptam sa se opreasca vijelia, sa putem sa inotam in zapada.

Voi ati avut curaj sa va aventurati? Sau mai asteptati sa se potoleasca?

6 comments:

  1. ale mele au iesit nitel in curte, cea mare si cea mica, mijlocia n-a avut chef. Au stat vreo 15-20 de minute si n-au mai rezistat, din cauza vantului e foarte frig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In sfarsit s-a potolit vantul si pe aici si am putut sa inotam in voie

      Delete
  2. O da, noi am gustat iarna din plin :)) De dimineata in Gradina Botanica, la sanius, cu tati...si dup-amiaza prin cartier, in cautare de paine, cu mami :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uaaau, sanius! Noi stam pe teren plat, cel mai apropiat deal e tocmai in Tineretului :))

      Delete
  3. Noi am fost afara! :))) Pana i-au inghetat lui Petru picioarele si mie mi-au cazut degetele de la maini! Dar am fost toti bucurosi, am mancat acasa cornulete calde si asteptam sa mai iesim si de acum incolo, cand zapada o sa fie mai buna de modelat, sa construim un iglu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ati reusit sa faceti iglu? La noi nu se lipeste nici de un bulgare ;p

      dar cornuletele, o, cornuletele!

      Delete