14 November 2013

Mireasa pentru fiul meu

Vecina noastra de deasupra e batrana. Si nu prea aude. In schimb, noi auzim tot, ca la noi in casa: stirile, Taraful, emisiunile mondene si ce se mai da la televizorul vecinei la 4 dimineata :))

De vreo 3 saptamani, se aude obsesiv acelasi jingle, mai ales in intervalul 12-16. In bucatarie, in baie, in camera mica. In camera de zi mai putin, pentru ca, de regula, ori tipa Maria, ori canta Mami Urs cea jucarie-chinezeasca-cantatoare-capatata o melodie Aqua foarte nepotrivita pentru copii (cine, in the world, a pus melodii Aqua in jucariile pentru copii? A ascultat vreodata cineva versurile?).

Paranteza: se apropie Mos Nicolae si Mos Craciun. Probabil aveti prieteni cu copii si va ganditi la ce cadouri sa le luati. Daca tineti cat de cat la prietenii vostri si daca amaratii respectivi nu v-au gresit cu nimic, nu luati copiilor o jucarie cantatoare, care eventual face si ca toate animalele :)) Incercati mai degraba ceva de lemn, oamenii aia va vor fi recunoscatori :))

Revenind la batrana noastra, jingle-ul care se repeta cu precizie de ceasornic la noi in casa a ajuns sa ma obsedeze. Trebuia sa aflu ce e. Asa ca am incrucisat programul tv cu un youtube search pentru a asculta jingle-ul emisiunii si am depistat sursa noastra de stres zilnic: emisiunea de mare angajament "Mireasa pentru fiul meu". Nu inteleg daca postul respectiv mai da si altceva toata ziua sau daca vecina a inregistrat toate emisiunile si se uita la ele pe repeat. Cert e ca toata ziua imi suna in cap "Mi-rea-sa pentru fiul meeeeeeeeeeeeeu".

Iar noaptea suntem abonati la Taraf sau Favorit, asta nu mi-e clar inca. Care, in mod absolut bizar, a inceput sa fie ok. Azi-noapte, pe la 4, in timp ce ascultam un cantec saltaret jumate-populara-jumate-manea, ma gandeam ca, slava Domnului, vecina macar nu se uita la filme de groaza. Cum ar fi sa ma trezesc la 3 noaptea cu muzica de thriller si cu tipete gen "Psycho"? Mda, Taraf sa fie :))

Pe de alta parte, si noi avem doi copii mici si un pian, plus aspirator nocturn cu batista sugarului. Clar nu suntem in postura de a face scandal :))

11 comments:

  1. Ah, la mine se aude jingle-ul sus amintit, din camera vecina :D Mai aud ce replici isi spun personajele emisiunii (destul de urate) cand scot rufele din masina de spalat, amplasata pe hol si aproape de camera cu pricina. Si tot asa, pe volum tare :D Noaptea aud altele, dar nu le spun ca nu e frumos.

    ReplyDelete
  2. :)) facem parte dintr-un club select, inseamna ca

    ReplyDelete
  3. deci, sunt o fericita...stau intr-un bloc plin de pensionari, dar nu se aude nimic..:) Aurelia, cine te fericeste, soacra? :))
    o zi frumoasa, linistita! :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Marinush, bine ai revenit! :* Ce face bebe? :)

      Delete
    2. Marinush, daaa! Ieri, si vecina de jos :D Dar am dat "ignore"!

      Delete
  4. Bebe face bine, multumim! Creste...deja are 2 luni :))))

    ReplyDelete
  5. Noi de peste doi ani locuim la casa si nu avem televizor. Articolul tau mi-a cam dat fiori de trista amintire. Brrrrrrr!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si nici macar n-am zis ce se intampla in emisiunea cu pricina. sa vezi atunci fiori :))

      Delete
  6. Valeeu! Si eu o sa am o multime de pensionari in bloc, sper ca macar noaptea sa nu asculte cine stie ce minuni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate sunt pensionari care dorm bine noaptea ;)

      Delete