01 April 2012

Mai simplu pe net (3)

Cred ca viata pe net ar fi mult mai simpla total fara Facebook :)) dar daca nu putem/nu vrem sa renuntam total la el, putem incerca sa simplificam sesiunile intense de facebooking si sa reducem timpul petrecut pe net - macar cat sa nu se arda mancarea pe foc :))

Cum nu am folosit de foarte mult timp Messengerul, am transferat in Facebook nevoia de a face liste si grupuri-grupulete, ca fiecare contact sa aiba locul lui (am inclusiv un folder "huh?" cu indivizi care mi-au dat add si pe care nu ii cunosc - de ce nu i-am sters nici eu nu stiu; am impresia ca nu stiam cum se sterg "prietenii" din lista, mi-a fost lene sa caut la momentul respectiv, apoi am uitat). Asa ca, pe langa prietenii activi (pe care ii cunosc, mi-s dragi si de care chiar vreau sa stiu), familie si fostii colegi cu care am reluat legatura exclusiv pe Facebook pentru ca suntem in orase diferite acum, am in lista diverse institutii/persoane/personaje/site-uri carora le-am dat add/like in diverse conjuncturi si care de cele mai multe ori imi umplu pagina News Feed cu tot felul de poze/pisicute/bancuri/melodii tutz tutz, motiv pentru care trebuie sa dau mult scroll pana dau peste cei care chiar ma intereseaza. Din situatia asta care presupunea mult timp pierdut (uneori pozele cu pisicute si alte animale pufoase chiar te fac sa dai click pe ele :p) m-a scos butonul de unsubscribe

In pagina de news feeds, in dreptul fiecarui feed de la prieteni este un mic patratel cu o sageata, care activeaza un meniu. De acolo puteti alege sa renuntati la toate update-urile de la o anumita persoana, sa renuntati doar la unele sau doar la cele de status, dupa cum simtiti nevoia.

Sursa foto si mai multe informatii
Asa mi-am facut, practic, curatenie in Newsfeed - am lasat acolo doar persoanele/lucrurile care ma intereseaza in mod direct, ceea ce se traduce in mult mai putin timp pierdut pe Facebook. Ca pana la urma tot pierdut e, dar macar e mai putin.

Voi cum ati scapat de boala Facebookului (sau cum i-ati tratat simptomele?)

6 comments:

  1. Cred ca peste tot mi-a venit sa comentez astazi, ai un blog foarte fain!!!

    Si iti multumesc mult,chiar nu stiam cum sa scap de updates urile unor persoane!!!

    Mie facebookul mi se pare ok,pana la un punct, pt ca mai vad ce fac cunoscuti de-ai mei plecati din tara si cu care nu prea pot coresponda prin alte cai, decat vazand ce mai fac.

    Dar totul cu limita, adica profil privat si nu multe poze sau date personale!

    ReplyDelete
  2. Multam mult de incurajare, chiar aveam nevoie :) Spor la facut curat pe Facebook! Inca nu am incercat, totusi, sa pun pe cineva la news feeds. Nu am apucat sa butonez sa vad cum se face. Daca descoperi, da de stire ;)

    ReplyDelete
  3. Am reusit sa scap de update-urile de la persoane care posteaza 10000000 de chestii pe zi si care nu ma intereseaza, acum e mult mai linistita pagina!

    Chiar asta incercam ieri, news feeds dar nu mi-a mers nicicum. O sa mai incerc si daca imi iese anunt! :)

    ReplyDelete
  4. Am citit un articol in engleza despre o mamica care si-a redus facebook-ul la un singur prieten. Este vorba de o persoana activa, care are blog si care avea sute de prieteni pe fb.

    Decizia ei m-a impresionat mai ales ca eu doream o schimbare legata de fb. Asa ca m-am pus pe treaba si am ramas doar cu 3 prieteni. Nu am pierdut nimic, ba dincontra am mai mult timp de petrecut cu familia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si la noi se simte cand ne lasam de Facebook - creste productivitatea la birou :))

      Delete