24 March 2012

Mai simplu pe net (1)

De ceva vreme numarul blogurilor pe care le urmaresc zi de zi a crescut simtitor. Si nu stiu voi cum faceti treaba asta cu cititul blogurilor, dar la mine se intampla old-fashioned :) adica dat click pe url in pagina noua, citit (sau nu citit daca nu era nimic nou acolo), trecut pe blogul urmator si tot asa. Prinsesem ceva dexteritate, dar de la 15 bloguri in sus nu mai era chiar asa simplu. Cu cititul prin blogger nu m-am acomodat deloc, nici cu alertele prin email. Pusesem la un moment dat butoane in bara la Firefox dar deja se umpluse bara :)) Foarte mult timp pierdut pentru a vedea daca a mai aparut ceva nou, mai ales ca pe unele din blogurile cele mai dragi mie se posteaza o data pe saptamana sau chiar mai rar. Nici sa renunt de tot nu ma induram.
Apoi intr-o zi, dintr-un chef teribil de a nu ma apuca de un proiect care nu imi era deloc drag, ma uitam pe meniul More de la gugal sa vad ce au mai inventat oamenii astia si am aflat, conform bancului, ca Google are si Reader. Adica o aplicatie unde iti pui TOATE blogurile pe care le urmaresti si el te anunta discret cand si cine a mai zis ceva nou. Sunt convinsa ca se stie de mult de chestia asta, dar pentru cei ca mine, care nu au descoperit inca roata in materie de blogging, iata-l!


M-a ajutat sa economisesc o gramada de timp, plus ca imi place cum arata. Mi se pare ca am propria revista online in care citesc numai lucrurile care imi plac si care ma intereseaza, fara spamuri :)

Probabil face o multime de alte lucruri destepte, dar momentan ma minunez la functiile de baza. Daca mai aflu ceva pe tema asta, revin.

Voi ce folositi cand cititi bloguri?

4 comments:

  1. n-am incercat niciodata readerul, multumesc de idee!

    ReplyDelete
  2. cu drag, sper sa iti foloseasca

    ReplyDelete
  3. Si la mine readerul e la putere, altfel n-as reusi sa tin pasul cu toate blogurile pe care le citesc. Azi l-am descoperit pe al tau, asa ca te-am adaugat acolo. Si ca sa nu abuzez cu comentariile, multumesc pentru articolul cu update-urile de la facebook, mi-ai dat un super pont!

    P.S. Imi apare numele site-ului cand comentez si nu stiu cum sa schimb asta, sa-mi pun doar numele. Poti modifica tu, te rog? Se vede urat asa...

    ReplyDelete
  4. Bine ai venit, poti sa abuzezi cu comentarii cat vrei tu :))
    Vad ca ai rezolvat cu numele site-ului, se vede bine la mine acum

    ReplyDelete