22 October 2014

A Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Candva prin liceu, care poate la fel de bine sa fi fost candva prin cretacicul timpuriu, atat mi se pare de departe, aveam in manualul de engleza un paragraf mic mic din The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Nu mai tin minte despre ce era sau ce impresie mi-a facut atunci, dar stiu ca mi-a ramas titlul cartii in cap.

Undeva prin primii ani de serviciu (undeva prin tertiar sau  cuaternar) o candidata a venit la interviu cu o copie a cartii. O gasise pe un site de carti calatoare.

Candva in istoria recenta, cand au aparut listele de "carti musai de citit" si goodreads, m-am lovit in repetate randuri de ea. Deja ma interesasem putin si imi dadusem seama ca mi-ar placea sa o citesc. Dar stiam ca se si gaseste foarte foarte greu.

Acum o saptamana, sapam prin AnticExLibris dupa niste cadouri. O ora si un teanc de carti mai tarziu, mergand spre casa de marcat, am dat un ochi si printr-un colt al incaperii, pe unde nu apucasem sa sap. Fix acolo, pe un colt de raft, am gasit-o:
La 9,9 lei, desigur.
Problema ca aveam bani ficsi la mine, cat sa iau cadoul si sa ies (ca daca intru in AnticExLibris altfel, e jale). Asa ca am intors toate buzunarele pe dos pana am reusit sa pun cap la cap banii de carte :))

Cat am ras in drum spre casa, nu pot sa va spun. Fusese si o zi grea la birou, asa ca nu am putut sa ma abtin, spre mirarea si deliciul poporului din troleibuzul 77, intr-o seara de vineri, pe la 8.

Daca va bucura umorul britanic absurd, cititi mai departe :)

“The ships hung in the sky in much the same way that bricks don't.”

“Nothing travels faster than the speed of light, with the possible exception of bad news, which obeys its own special laws.”

“He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

“You live and learn. At any rate, you live.”

“You know," said Arthur, "it's at times like this, when I'm trapped in a Vogon airlock with a man from Betelgeuse, and about to die of asphyxiation in deep space that I really wish I'd listened to what my mother told me when I was young."
"Why, what did she tell you?"
"I don't know, I didn't listen"

“For a moment, nothing happened. Then, after a second or so, nothing continued to happen.”

“My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fibre and that I am therefore excused from saving universes.”

“My capacity for happiness," he added, "you could fit into a matchbox without taking out the matches first”

Daca ati citit pana aici, inseamna ca musai tre sa fugiti sa va luati cartea :P Mai erau vreo 5 exemplare :))

Later Edit: Am vazut ca a aparut si la noi colectia completa :) 
Si mai Later Edit: La Antic Ex pretul cartii s-a TRIPLAT in decurs de un an :(

2 comments:

  1. Ma omori cu AnticExLibris :)) In Craiova nu avem asa ceva, putinele anticariate de la noi nu au carti pt copii...deloc. Iar la ei, parca m-am uitat odata si e cam scump transportul...Cum spuneam, invatata cu libris, librarie.net... :)) Marina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pffff, imi pare rau dar nu ma pot abtine deloc deloc :)))

      Delete