De ce si mai ales cum explodeaza cartofii in cuptor. Au dispozitive explozibile la ei? Ar trebui sa ii perchezitionez inainte? Sa ii trec printr-un dispozitiv dintr-ala ca la aeroport? Or fi mana in mana cu cuptorul? Oare cuptorul stie ca, daca e acoperit cu un strat strasnic de cartof explodat, nu ai de ales si trebuie sa il speli? Or fi mai multi cartofi dintr-astia kamikaze, sau e de regula unul pe sac? Ar trebui sa ma tem?
Sa aveti un weekend linistit, fara cartofi explodati. Ma duc sa spal cuptorul. A invins :)
Explodeaza cand faci cartofi la cuptor in coaja? Incearca fie sa-i invelesti in folie, pe fiecare, fie sa-i intepi cu furculita in cateva locuri inainte sa ii bagi la cuptor.
ReplyDeleteNu se intampla des, dar se intampla. Incerc intepatul ;)
DeleteLa intepatul cu furculita m-am gandit si eu. :) Eu am patit asa cu vinetele, le coc in cuptor si mi-au mai explodat dupa ce au dat in clocot in coaja...Nu stiu explicatia stiintifica dar am observat ca daca intep vinetele nu mai explodeaza. :)
ReplyDeleteVinete explodate - pare si mai rau decat cartoful explodat :)) Dap, cartofii copti sunt o poezie
DeleteIn alta ordine de idei, mmmmmmm, ce buni sunt cartofii copti!!!
ReplyDeleteInteapa-i si nu mai explodeaza.
ReplyDeleteExista si o explicatie: coaja este ermetica si nu permite aburului din interior sa iasa => presiunea creste si cartoful explodeaza => mult mai multa treaba
Multam, viata are sens acum :)
Delete