27 November 2013

Despre ustensile de bucatarie si brazi de Craciun

A venit zapada, asa ca a fost numai bine de pornit cu masina in lume. Nu de alta, dar prima ora de scoala de soferi am facut-o tot in prima zi de ninsoare de anul trecut :))

Am fost la Ikea sa luam ustensile de bucatarie, ca setul pe care il ochisem de ceva vreme a intrat la reducere prin Ikea Family - de la 30 la 17 lei. Asa de tare mi-au placut, ca am luat un set pentru mama si unul pentru verisoara de Craciun. Zic de setul Grunka. Tare mi-am dorit o lingura mare. Nu am nici cea mai vaga idee ce fix acum la ce o sa imi foloseasca, dar am vazut la Jamie si tare mi-a placut :))

Iesind din Ikea, am vazut ca in parcare se vand brazi. Nu am apucat sa citesc afisul, ca era viscol si Sofia era mica :P Dar am retinut ca pentru fiecare brad natural cumparat de acolo se ofera un voucher de 20 lei. Daca aduceti bradul inapoi, adica, dupa ce v-ati bucurat de el. Noi ne gandim serios la varianta asta, pentru ca e primul an in care facem Craciunul in Bucuresti - si nu cred ca ne mai trimite matusa brad de la tara de la bunica :))

Asadar, noi ne gandim la brad natural, reciclabil. Ar mai fi varianta bradului in ghiveci, dar nu stiu ce sa facem cu el apoi. Voi ati avut? Unde l-ati plantat dupa Sarbatori? Cumparati brad adevarat? De unde? Sau sunteti eco all the way si mergeti pe varianta de plastic? Cine aduce bradul la voi? Maria a decis deja ca bradul il aduce Mos Craciun si il lasa in balcon, asa ca Mosul sa fie!

10 comments:

  1. Noi avem de multa vreme unul din plastic. Este mare si foarte des, mie imi place foarte mult. Imi e mila de bietii braduti ca sunt taiati ca sa ne bucuram de ei o luna. Brazi naturali am în curte şi am văzut cât de greu cresc. Oricum, anul acesta unul din bradutii din curte va fi si el impodobit, are cine se mira de el acum:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce fain ca aveti si brazi naturali in curte! sigur va fi bucurie mare cand veti impodobi unul dintre ei. Spor! :)

      Delete
  2. mi-ar placea saam Ikea in oras...ne tot pacaleste de 3 ani!

    ReplyDelete
  3. Anul trecut am cumparat un brad in ghiveci. L-am tinut impodobit in casa circa 12 zile. Dupa Revelion l-am scos in curte cu tot cu ghiveci. Spre mirarea noastra, bradul a supravietuit. Anul asta vrem sa-l folosim din nou. :-)
    De fapt, bradul nostru cred ca e o specie de molid. Coroana lui este gri-verzui. Nu prea are miros.
    L-am cumparat de la Bricostore si a fost cel mai frumos si cel mai ieftin din oferta de atunci.
    Irina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uau, chiar a rezistat. Tu stai pe langa Bucuresti, nu? Nu in munti

      Delete
    2. Ha-ha-ha! Da, locuim in Ilfov.

      Delete
    3. Revin cu o actualizare. In lipsa ploilor, bradutul nostru pare ca s-a uscat. In noiembrie la inceput o ducea bine, iar acum bietul de el... Si bietii de noi... Maine e 24, iar brad artificial nu avem. :-(
      Irina

      Delete
    4. Imi pare rau :( ce ati facut pana la urma?

      Delete
    5. In Ajun de Craciun s-a dus sotul la Hornbach si Praktiker: de vreo cateva zile aveau ZERO BRAZI IN STOC!
      La Bricostore tocmai inchideau. Mai aveau totusi 3 brazi fara radacini. Unul a ajuns acasa la noi. E foarte bogat, dar putin diform. Fetita il iubeste nespus, iar in casa miroase a iarna. Nu ne puteam dori mai mult de-atat!

      Delete