07 April 2012

Solutie pentru spalarea geamurilor

Avand in vedere ca e deja soare afara, ferestrele curate sunt obligatorii - cu cat mai multa lumina cu atat mai bine :) Eram in camera cu Maria, asa ca nu as fi vrut sa folosesc un detergent chimicos. Tineam minte din tinerete :P ca mama folosea otet si foi de ziar cand spala geamurile, asa ca am folosti aproximativ aceeasi combinatie, dupa o documentare prealabila in blogosfera organizatorica si de eco-bio-stuff. Asadar am pus intr-un lighenas o ceasca mica de otet si doua cesti de apa si m-am apucat de treaba. Acu' nu stiu exact care e proportia ideala de otet-apa (din ce am inteles, cu cat sunt geamurile mai murdare, cu atat punem mai mult otet), dar la mine combinatia asta de 1 la 2 a functionat perfect. Si cum citisem ca cerneala de ziar imbibata in otet nu e cea mai inspirata afacere pentru geamuri (pe verificate, am dat cu ziar si apoi cu degetul pe geam si mi-a ramas degetul negru de la tus), am mers tot pe o varianta eco, dar mai putin murdara: ciorne de hartie A4. Am reciclat multe din hartiile printate doar pe o parte de la birou - de data asta am lustruit geamul, bineinteles cu partea fara tus :)

Acum, nu vreau sa para ca am redescoperit roata, dar ce revelatie! Fara lustruit intens, fara spuma de detergent care se prelinge peste tot si trebuie frecata ca se luceasca geamurile, plus ca e practic gratis.

Va las cu mai multe intrebuintari ale otetului pe Simple Organized Living, un blog extraordinar descoperit via Iulia (multam!), si cu o poza cu geamul inainte de spalare (dupa nu am mai apucat si acum e deja plin de palmute mici)

4 comments:

  1. E suficient si cu apa si carpe care nu lasa scame, pana la urma vrei sa dai jos praful depus in ultimile saptamani, deci o curatare de intretinere.
    Pt petele grase (de la miini, pupaturi) functioneaza mai repede o solutie chimica, eu le folosesc o data la cateva luni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. la noi geamul are inclusiv culori cerate uneori, deci apa simpla nu e o varianta :))

      Delete
  2. Pe piaţă se gasesc cârpe speciale de şters geamuri, faianta, gresie, mobilă, masini auto etc. din microfibră, eu mi-am luat una pentru geamuri de la MegaImage, cu partea reiata maricel se da cu apa simpla pe geam iar cu partea fina se da lustru, sunt încîntată de ea mai ales de cind mi-am pus termopane trebuie să şterg aproape săptaminal geamurile ca se aduna praful într-o veselie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multam, nu stiam ca exista asa ceva. O sa ma uit la Mega data viitoare, suna foarte bine :)

      Delete