Ne-a ajutat Dumnezeu si am gasit in sfarsit o combina frigorifica exact asa cum ne trebuia. Dupa indelungi sapaturi ne-am oprit la el, un Electrolux marisor:
Luat de la Flanco, livrat pana in bucatarie, frumusel, incapator, slava lui Dumnezeu, toate bune momentan. Ei bine, cu prilejul schimbului de date intre frigiderul nou si cel vechi am descoperit in congelator diverse pungute din fosta era glaciara :"> pitite sub toate bunatatile pe care ni le-a adus mama de Paste. Am decis ca nu se mai poate asa, deci am apelat la o lista (cum altfel) cu inventarul congelatorului. L-am luat de la
Life Your Way, un blog descoperit recent, care are o
biblioteca impresionanta de template-uri gratuite pentru orice va poate trece prin cap. Printre ele si
Freezer Inventory - pe care il puteti descarca si folosi gratuit. E fain ca are acolo si o modalitate de a bifa cantitatea din fiecare lucru pus in congelator. Am pus lista pe frigider si e mult mai simplu asa:
- nu las lucruri uitate acolo pana le dezgheata incalzirea globala
- imi mai vin idei cu privire la ce pot arunca in oala in momente de restriste
- stiu ce trebuie sa mai cumpar fara sa intru pana la coate in sertarele de la congelator
Si ca tot veni vorba de congelat, am citit recent un articol pe deja celebrul
Simple Organized Living despre
mancarea gatita care se poate congela. De la batoane de cereale la ciorba. Ma bate un gand sa incerc la un moment dat pt ca imi surade ideea de a avea ceva la indemana in zilele alea cand nu apuc sa gatesc ca lumea sau sa fac un dulce. Ce ziceti? Va tenteaza?
Foarte util pontul cu template-urile gratuite. Multumesc!
ReplyDeleteMa bucur ca iti foloseste! Numai sa ai grija ca da dependenta, am printat in nestire :))
ReplyDeletemancarea gatita care se poate congela...hmmm...mie nu imi suna bine.
ReplyDeleteiti vine sa mananci ciorba aia dupa decongelare? nu-ti sta in gat?
dar e foarte practic
am incercat doar cu sarmale primite de la mama pana acum si s-au pastrat super bine, n-as fi zis. Si eu sunt usor sceptica, dar as vrea sa incerc sa vad cum iese. mai ales la ciorba, ma gandesc sa nu prinda gustul ala nasol de congelator.
DeleteE veche postarea asta, dar am dat peste ea si e foarte faina ideea cu inventarul congelatorului. Multumesc, imi prinde foarte bine.
ReplyDeleteCat despre mancare congelata, eu mai practic cand imi prisoseste ceva, decat sa arunc, mai bine congelez. Sarmale, ardei umpluti, ciorba, astea le congelez frecvent. Daca le pui in cutii inchise etans nu prind niciun miros sau gust. Ce inghetata are vreodata gust de congelator? ;)
:)) chiar ca, nu m-am gandit ca inghetata nu prinde miros
ReplyDeletesi eu congelez frecvent. Sunt lucruri care se gatesc lent, si prefer sa gatesc o data, si refolosesc.
ReplyDeleteDe ex. zeama de oase (baza de mancare), sau un rest de friptura, sau fierb naut si portionez. Acum am congelat drob ( experiment, voi vedea cum e dupa un timp)
Chiar sunt curioasa cum se pastreaza drobul. Am fost pe punctul; de a congela anul asta, dar pana la urma ne-am sacrificat :)
DeleteStiu ca este f veche postarea,dar eram curioasa cum s-a pastrat drobul dupa concelare, parca as incerca si eu .
ReplyDelete