13 July 2017

Casa Romaneasca - Calimanesti

Ca niste tineri wild ce suntem, ne-am petrecut trei zile de vacanta la bai :)

E al treilea an in care revenim, sub o forma sau alta, la Casa Romaneasca. In primul an am venit doar pentru cazare (in trecere dinspre Sibiu), anul trecut am venit doar pentru piscina (am fost cazati in Ramnicu Valcea), iar anul asta le-am bifat pe amandoua :))

Complexul Casa Romaneasca are doua corpuri, A (cel de la strada) si B (cel din spate). Din cate inteleg, A este cel vechi si B cel renovat. Mi se pare ca imaginile din turul virtual de pe site sunt din corpul B, noi am stat doar in A. Dupa cum vedeti si pe site, camerele nu vor castiga niciodata vreun premiu pentru design, dar Casa Romaneasca nici nu are pretentii de pesiune fensi-pensi. Noi nu suntem teribil de pretentiosi, nu ne-a deranjat ca mobila era vechiuta si ne-asortata si ca asternuturile aveau gauri pe alocuri. Era curat, fetele au avut Disney Junior pe ecran maaaaare si puteam vedea dealurile si Manastirea Cozia, deci ne-am declarat multumiti. Oricum timpul ni l-am petrecut la piscina.




Complexul are doua piscine, una acoperita, cu apa dulce incalzita, si una exterioara, cu apa geotermala. Intr-o dimineata era galbena galbena, in alta cristalina (dar sarata mereu). Fetelor le-a placut ca era calduta, mie mi-a placut ca mi-a facut pielea foarrrrte foarrrrte catifelata, prietenii nostri s-au bucurat de zonele de hidromasaj. Nu a fost foarte aglomerat, erau multe familii cu copii mici si multi batrani, deci relativ liniste si pace. Pentru ca am trait, practic, in piscina, nu am facut aproape deloc poze, insa cele puse de ei pe Facebook va pot ajuta sa va faceti o idee.

Camera tripla a costat 230 lei/noapte. In pret este inclus si micul dejun (se deconteaza 60 lei pentru camera tripla, ce se consuma peste aceasta suma se plateste). Noi ne-am incadrat in suma asta toti 5. In rest, la restaurant preturile sunt decente si mancarea OK, puteti sa vedeti meniul aici. La partea de servire s-a produs busculada (eram multi, cu multi copii, s-au amestecat comenzile), dar problemele s -au remediat rapid, personalul a fost foarte binevoitor. Seara este program artistic, ceva muzica live nu foarte deranjanta, care se aude pana pe la 23.00 daca ai camera deasupra terasei.

Pretul camerei include accesul la piscina si o sedinta de sauna pe zi.

Citind, imi dau seama ca nu e un review stralucit, dar probabil ne vom intoarce tot la Casa Romaneasca, daca nu primim alte recomandari mai bune intre timp.

Voi mergeti pe Valea Oltului la bai? Unde va cazati?


6 comments:

  1. Frumos! Vacanta placuta, Ligia!

    ReplyDelete
  2. Ce fain! Eu niciodată nu am fost la Bai pe Valea Oltului, dar suna foarte bine! Mulțumesc de pont!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu drag! Sper sa va placa, daca mergeti :)

      Delete
  3. Am stat si eu in 2009 cred la Casa Romaneasca, aveau camerele mari, urat mobilate, piscina cu apa termala absolut suuuuuper, mancare buna. Intr-o zi un domn si-a suflat mucii in apa din piscina in timp ce eram mai multi in ea :)), si copii si adulti, asa ca n-am mai intrat ulterior. Zona este superba, Cozia este cea mai frumoasa manastire din tara dupa mine:)

    ReplyDelete
  4. eu locuiesc in rm valcea...iar baile - de obicei cele de toamna - iarna ni le facem in calimanesti...la cas romaneasca... :) m-a bucurat sa citesc review-ul tau :)

    ReplyDelete