17 October 2014

Ursuletul cel istet te invata limbi straine

Inca am "mixed feelings" cu privire la colectia asta.

Avem 3 volume: engleza, franceza si germana. Le-am primit cadou de la bunica materna, pe vremea cand nu era convinsa ca cel mai bine cumparam carti pentru copii de pe elefant sau libris, cand sunt reduceri :))


Dupa cum bine le zice, sunt niste carti pentru invatarea limbilor straine, alaturi de un ursulet simpatic si familia lui. Pe fiecare pagina sunt cateva imagini cu cuvinte ce tin de o anumita arie: familia, numerele, anotimpurile, orasul meu, casa mea, legume, fructe, culori, etc. Cam asa:







Ce imi place la ele:
- paginile sunt aerisite, desenele sunt prezentate pe fundal alb (in majoritatea cazurilor), prin urmare pentru copil este mai usor sa "izoleze" imaginea si sa o asocieze cu cuvantul respectiv
- temele sunt cele de baza, de la care se porneste in acumularea unui vocabular mai complex
- pretul este accesibil (intre 7 si 10 lei, in functie de limba/editie)
- Mariei i-au placut foarte mult, le-am citit in continuu, de cate 5 ori pe zi, timp de vreo 2 luni (le stiu pe de rost aproape); nu imi explic de ce i-au placut ataaaaaaat de mult, in mod evident imi scapa ceva :))
- pe pagina din dreapta sunt diverse tipuri de exercitii pornind de la notiunile de pe pagina din stanga

Daaar:
Un mare DAR se trage de la greselile de vocabular/spelling pe care le-am gasit in cartea de engleza: "Little bear (sau asa ceva) LEARNS YOU English". Pe bune???????????
"Rasberry" in loc de raspberry
"Almond" (migdala) era trecut sub o imagine cu niste peanuts.
Astea sunt cele pe care le-am gasit in cartea de engleza, pentru ca stiu engleza. Ce alte greseli or fi fost si in celelalte doua carti, asta nu pot sa imi dau seama.

Pe langa asta, calitatea slaba a hartiei si a ilustratiilor (care se explica, totusi, prin pretul cartilor) e o nimica toata.

Pana la urma, le spala pacatele faptul ca o aud pe Maria prin casa cu "l'oreille" sau "la bouche":))

Voi le aveti? Ati gasit greseli in ele? Va plac? Le-ati folosit?

2 comments:

  1. Am si eu ursuletul, dar nu cu limbi straine, ci cu anotimpuri...de pe vremea cand nu descoperisem librariile on-line :)) L-am luat la un targ de carte...De cand cu reducerile la carti, m-am invatat asa...acum n-as mai da 7 sau 10 lei pe ursuletul ala :)) Mai bune mi se par cartile de joc educative de la ed Gama (avem pt engleza), si le-am luat cu 5 lei :D

    Marina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daaa, de cand cu reducerile mari la carti standardele s-au dus sus de tot :)) uitasem de Gama, am intrat acum la ei si am mai pus ochii pe niste seturi :P

      Delete