17 March 2015

Ne pregatim de orele de scris si citit

O comoara de carte, pe care am luat-o cumva din greseala la niste reduceri masive pe elefant. Nu stiam exact la ce pot sa ma astept, judecand dupa imaginea de pe site, dar am cumparat-o pentru ca am vazut magneti plus carioca dry-erase (si pentru ca era la o super reducere la momentul respectiv).


Luandu-ma dupa imaginea de pe site, ma asteptam la o cartulie micuta. Ei bine, nu! Nu doar ca e mare, dar e atat de mare ca nu incape pe cateva din rafturile noastre cu carti :))

Cartea, de la editura Prut, e cartonata, format A4, plus tavita cu magneti.

Are doua tipuri de coli: unele groase, pe care se lipesc magnetii, si altele mai subtiri, cu diverse exercitii care se pot rezolva cu carioca dry-erase.

Maria a fost foarte entuziasmata de carte, mai ales pentru ca am primit-o de la buni chiar in perioada in care era interesata de exercitiile de tracing. Asa ca si-a facut mana cu:
- forme

- contururi

- diverse tipuri de linii

I-au placut mult si exercitiile de incercuire:
- a obiectului mic/mare

- a obiectelor care nu au ce cauta intr-un anumit context

Si, daca peste toata combinatia asta extrem de reusita de joculete pui si magneti, apai n-are cum sa fie rau :))

Treaba cu magnetii a fost la momentul respectiv un foarte bun exercitiu de motricitate fina pentru Maria, pentru ca aluneca destul de tare (magnetii, nu Maria :P)

Jocurile cu magneti sunt foarte simpatice. Trebuie sa:
- completezi cu magneti ciclul evolutiv al unui fluture sau al unei gaini


- completezi diverse enunturi
- pui magnetul in locul cuvantului (aici, din moment ce Maria nu citeste inca, am exersat putin orientarea inspatiu: "Pe cer zboara un avion" si Maria pune magnetul acolo. "O rata sta pe malul lacului", etc etc)

- completezi povestea, cu magneti. Jocul asta a fost de departe preferatul nostru, pentru ca am pus cap la cap cele mai surprinzatoare si mai absurde povesti, care s-au lasat cu multe multe hohote.O carte de avut la indemana. Ca sa nu zic "must have" :)) Mai este una, de activitati legate de matematica, pe care o tot astept la fiecare tura de reduceri, dar dispare repede din stoc :P La pret intreg costa 38 de lei dar merita toti banii (o, din pacate am luat carti mult mai proaste de banii astia, de-a lungul timpului).

Note:
- ar fi bine sa stergeti paginile scrise cu carioca dupa ce terminati joaca. Carioca intarita se curata mai greu
- nu folositi servetele umede - se strica paginile si apoi nu se mai curata bine
- paginile pentru magneti nu se curata la fel de bine ca cele pentru carioca
- usita tavii cu magneti se inchide bine, dar nu-i testati limitele :)) altfel spus, daca intoarceti cartea pe toate partile, s-ar putea sa vi se imprastie magnetii in toata casa (tot patitu-i priceput, asadar)

No comments:

Post a Comment