Sursa foto |
De Craciun mama ne-a adus diverse bucati de diverse animale comestibile pe care, in vartejul evenimentelor, le-am indesat cum am putut in congelator. Inghetand, s-au transformat toate in niste pungi identice de ceva congelat. Am o vaga idee despre ce ar trebui sa fie acolo, din ce zice mama ca a adus, dar care e care? O fi vita sau porc? Oase sau carne? Ceva neidentificat? Asta ii sigur carne tocata, yessss!
Asa ca, de la Craciun incoace, imi pregatesc meniul saptamanal in baza a ce intuiesc ca am in congelator, si apoi trag la sorti. In cam 20% din cazuri, am nimerit-o. In rest...Va spun doar atat: vita nu e porc, mai ales cand te grabesti. Si, cu siguranta, carnea pentru gratarul incins nu e tot aia cu oasele de ciorba pe care le-ai dezghetat tu :))
In aceasta ordine de idei, voi cum etichetati carnea din congelator? Post-it? Etichete? Unde? Nu se uda? Marker permanent direct pe punga?
Buna,Ligia!
ReplyDeleteAm descoperit de ceva timp blogul tau si intru mai mereu pe aici.
Abia anul asta am reusit sa ne cumparam o combina...si am umplut-o pana la refuz:).Am cumparat etichete din alea pt.preturi si mi-am facut pungute sexy...dar au inceput sa se dezlipeasca.O sa incerc sa pun peste ele si niste scotch.Abia astept sa vad ce metode au si alte fete.
(ca pungi...imi plac la nebunie cele de la Ikea).
Iti doresc toate cele bune!!!
Rox.
Buna, Rox! Ma bucur sa te aud :)
DeleteDap, pungile de la Ikea sunt cele mai faine! Am luat si pentru busy bags pt Maria si chiar rezista
Mai jos chiar sunt niste idei bune, sper sa iti fie si tie de folos.
Mult spor! :)
Etichetele se dezlipesc in mod invariabil, iar unele markere permanente se dovedesc a fi temporare. Uneori scriu pe pungi, alteori desenez o bulina de o anumita culoare.
ReplyDeleteTeribil imi placeau pungile Fino de 1 litru cu sistem zipper. (Noi pungile de la legume le refolosim fiindca se spala foarte usor.) De aproape un an, pungile Fino nu mai sunt de gasit in hipermarketurile pe unde umblam noi. Toamna trecuta am primit cadou de la mama niste pungi Alufix tot cu zipper de 3 litri. Sunt imense si nu le pot inghesui eficient. Si mi-e asa o ciuda ca nu mi-am facut provizii de pungi de 1 litru cat sa-mi ajunga vreo cativa ani!
uite, si bulinele ar fi o idee. Dar apoi trebuie sa imi amintesc sistemul de codare, la cum ma stiu :))
DeleteEu pun carnea intr-o punga, o aranjez frumos sa ia forma unui dreptunghi, apoi impatur punga si o bag inca intr-o punga si intre cele doua pungi pun o eticheta pe care scriu mare cu pix, carioica, ce am la indemana. Astfel nu s eumezeste eticheta si scrisul ramane perfect. Ma mai ajuta faptul ca nu amestec carnea in sertare, anumite sertare sunt pentru porc, altele pentru pui unul pentru curcan, ceva de genul asta. Noi de exemplu nu cumparam carne mai deloc, stam la cativa km de oras, la curte si ne crestem noi, gaini, pui, curcan si doi purcelasi. Asa ca avem un congelator cu sertare plus sertarele de la combian frigorifica care de exemplu le-am destinat legumelor. Faptul ca am alocat fiecarui tip de carne unul sau doua sertare ma ajuta mullt. Si daca nu apuc sa etichetez tot stiu ca in sertarul respectiv gasesc pui, sa zicem. Dar de exemplu la pui am doua serate, unul pentru pungi de supa, ciorba si in celalat tin pulpe, piept, etc. M-am lungit acuma, sper sa iti fie de folos vreo idee. Pentru mine functioneaza bine asa, dra pana la urma fiecare isi gaseste propriul sistem. Roxana
ReplyDeleteTare fain te-ai organizat cu sertarele! E o idee foarte buna, mai ales la un congelator mare. Noi avem doar congelatorul de la combina si am pus legume/fructe intr-un sertar, carnea in cel mai mare dintre ele si lactatele in cel mai mic (ne mai trimite mama branza buna, framantata). Dar tot visez la un congelator mare cu rafturi, sa ma apuc de freezer cooking :)
DeleteSi eu tot cu doua pungi ca Roxana ma descurc, astfel nu se mai pierd etichetele.
ReplyDeleteStanuta, Galati
Roxana, Steluta, multam de idee. O sa o pun in practica la urmatoarea incarcatura,sa vad cum merge :)
ReplyDeleteAsta patesc si eu din decembrie incoace cand mi-a trimis mama carne si a amestecat pachetele de vita si porc :))) Dar eu fac asa: mai intai dezghet, verific, si abia apoi decid ce gatesc. Chiar azi dimineata am dezghetat ceva si am vazut ca sunt niste coaste, deci ciorba si cateva din ele, mai carnoase, la cuptor cu cartofi.
ReplyDeleteViata asta aventuroasa si imprevizibila e prea mult pentru mine :))
Deletestiu ca este un post vechi, dar am zis sa iti zic si eu cum procedez.
ReplyDeleteeu lipesc banda din aceea de la farmacie (nush cum naiba ii zice) are o textura de material, si scriu cu markerul
nu se umezeste si rezista
Banda de leucoplast? Ce idee buna, aia se tine bine. Multam mult de idee :)
Delete