04 August 2013

Vacanta in Bucuresti

Anul asta, cu un toddler si cu o burtica de luna a 9-a, nu o sa apucam sa ne indepartam prea tare de casa. Nu de alta, dar nu cred ca imi surade ideea de a naste in tren :)

Si cum nici finantele nu ne ajuta aproape deloc (bugetul de nascut are prioritate :P), cautam variante de vacanta ieftina in Bucuresti.

In afara de Biblioteca Ion Creanga, va recomand cu multa caldura Oraselul Copiilor. Noi mergeam de regula in Tineretului/Vacaresti pentru ca aveam abonament doar pe linia de autobuz spre centru. Acum ne lafaim cu abonamentul pe toate liniile :)) si mergem foarte des in Oraselul Copiilor, care a fost amenajat foarte frumos in ultimul an.

Plaja ecologica

Este principala noastra destinatie. Am descoperit-o recent si, inainte de a raci zdravan, acum doua saptamani, am mers acolo aproape in fiecare dimineata.

Sursa foto
Este vorba de o zona cu multa iarba bine ingrijita si cu mici insule de nisip, in care sunt plantati palmieri. Din pacate, imaginea de mai sus este destul de veche, inainte ca lucrarile sa fi fost finalizate. Acum, in jurul palmierilor s-a pus nisip in care copiii se pot balaci in voie. Nu e nisip fin ca la mare, ci nisip mai aspru, de constructii (deci nu e foarte comod sa zaci pe el prea mult timp :) ), dar pe copii nu pare sa ii deranjeze treaba asta. Maria, cel putin, e topita dupa plaja improvizata si se trezeste in fiecare dimineata zicand "Mergem in parc la galeata, la nisip?".

Plaja ecologica o gasiti in spatele Oraselului, chiar spre marginea dealului care da inspre lac (locul acela frumos de unde se vede tot Parcul Tineretului, de sus). O sa o recunoasteti dupa pensionarii bronzati-si-foarte-bronzati care sunt acolo toata ziua. In afara de pensionarii in slip, cantitatea de tanti cu titile goale este rezonabila (desi, chiar si asa, este prea mult daca ma intrebati pe mine).

Locul in sine e foarte curat si ingrijit, exista si niste dusuri in aer liber (de unde puteti lua apa pentru bataile cu apa :) ), toalete mai mult decat decente in apropiere si toalete ecologice chiar pe plaja, intr-un colt. Se pot inchiria sezlonguri gratuite de la Politia Parcului, cu buletinul.  Este suficient loc si de plaja, si de nisip, si de bataie cu apa, si de jucat cu mingea/paletele, etc. In afara de palmieri, sunt si destul de multe conifere (tipic romanesc :)) ) si alti copaci umbrosi, deci puteti sta si la umbra, daca vreti sa ramaneti in parc pana mai tarziu. Noi, de obicei, coboram spre lac cand se face cald si mergem sa hranim ratele.

Chiar langa plaja ecologica este un loc de joaca destul de mare, cu toate acareturile posibile si imposibile, deci e foarte probabil sa faceti ture intre plaja si leagan, mai ales daca aveti copii mai mici.

Fantana muzicala
In aceeasi zona este si fantana muzicala, unde e o bucurie de nedescris:
Sursa foto

Nu am vazut-o si seara, cand sunt aprinse luminile. Doar ziua, cand e plin plin plin de copii care sar si se balacesc in ea.

Noi nu am fost in Orasel decat dimineata, in timpul saptamanii, cand majoritatea tiribombelor din parc sunt inchise, nu ai pe ce cheltui banii aiurea si nu te calci pe bataturi cu toata lumea :))

Banuiesc ca in weekend lucrurile stau altfel. Voi ati fost? Ce mai e de descoperit in Orasel?

2 comments:

  1. Uite că nu am fost, deşi aveam în plan. Poate ne aventurăm, e cam departe de noi... M-ai făcut curioasă.
    Naştere uşoară, să meargă totul bine şi aşa cum îţi doreşti! Cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noi patim asa cu Oborul. tot vrem sa mergem, dar e foarte peste mana.

      Multumim mult, asa sa fie! Cu drag, Ligia

      Delete