20 March 2013

Curatenie de primavara

Nu stiu alţii cum sunt, dar când e aşa de primăvară afară, îmi vine să arunc tot din casă şi să pun flori în loc - şi să mă simt uşoară, ca atunci când schimb haina de iarna cu un pardesiu uşor.

Totusi, la 8 seara, când ajung de obicei acasă, elanul cu privire la curăţenia de primăvara scade simţitor şi e înlocuit de nevoia, nu la fel de productivă, dar sănătoasă, de a zăcea şi de a-i desena Mariei din vârful patului.

Având în vedere cele de mai sus, în weekend, într-un moment de luciditate după un somn zdravăn la prânz, am pus ţara la cale: îmi fac o listă de proiecţele mici de curăţenie (de maxim 10-15 minute) pentru fiecare cameră/zonă din casă. Lucruri mici şi multe (de ex. sters uşile de la dulapurile de bucătărie, făcut curat în câte un sertar, etc.), de care sper să mă pot ocupa dimineaţa înainte de a pleca la muncă şi seara când mă întorc, printre picături.

În ritmul în care s-au întâmplat lucrurile pe la noi în ultimele luni, asta e singura şansă de a face un pic de curat în casă până de Înviere şi, cel mai probabil,  până în concediul de maternitate nr. 2 :))

De data asta, lista o fac intr-un word format A5, sa o pot pune în master-caietul casei. Data trecută am scris-o de mână şi, după ce am tăiat tot de pe ea, am rămas fără listă. Acum, după ce termin (if ever :) ), mai dau un print şi gata.

Spor la treburi şi să facem loc pentru flori, zic :)


8 comments:

  1. spor la lista!
    poate o postezi si aici pentru noi astialalti care nu suntem capabili sa ne adunam
    O idee: poti pune lista intr-un dosarel din acela de plastic (protectie sau chilotel, cum ii spune sotul) si tai cu o carioca/marker de tabla pe protectie. In felul acesta cand ai terminat, stergi protectia cu o carpa umeda si gata lista pentrudata viitoare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand o finalizez revin. Tare tare buna ideea cu chilotelul, tre sa fac rost de o carioca dintr-asta minune, ca de mult timp m-am pornit :)

      Delete
  2. Lig, tu esti Wonder Woman?! Eu o sa umplu un vas cu flori si-l pun frumos peste vraful cu desenele Unei. Nu, n-am curaj sa ma apuc de lista dar iti doresc tie spor mult in toate!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu la voi cum e, dar la noi maldarele de lucruri aruncate peste tot nu sunt suficient de stabile sa sustina o vaza cu flori :))

      Delete
  3. wow! mai ai timp sa te gandesti la organizare?
    eu nu mai pot decat sa ma plang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai ma plang de trei luni, am dormit o zi la pranz in weekend si m-a apucat entuziasmul, acum ma plang din nou :))

      Delete
  4. Dar tot iarna este.Care curatenie?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just! E bine ca nu am apucat sa ma apuc serios :))

      Delete