11 January 2013

Dileme - jucariile de plus

Mos Craciun i-a adus Mariei o sumedenie de jucarii de plus, de toate formele, culorile si consistentele posibile. Noi deja aveam cateva foarte dragi si destul de multe depozitate, asa ca situatia devine din ce in ce mai presanta.

Intrebarea mea este: au jucariile de plus potential? Le vom folosit la pretend play mai tarziu? Pe toate? Cate plusuri sunt prea multe plusuri? :))

Pot sa incep sa le caut o casa undeva unde sa fie apreciate si iubite la adevarata lor valoare? Sau le mai tin sa vad care va fi miscarea mai tarziu?

Orice gand pe tema asta e binevenit :)

Multam!

24 comments:

  1. Ce întrebare bună! Şi noi am avut extrem de multe pluşuri şi recunosc că eu le-am strâns pe cele mai multe şi le-am donat unor grădiniţe (una de la ţară şi grădiniţa fetiţei mele - am avut vreo doi saci, cred). Am păstrat pluşurile ei preferate (şi recunosc că vreo două din preferatele mele), cele pe care le avea primite de la cineva special şi cam atât. Am mai dus câteva şi la bunici să aibă cu ce se juca atunci când merge acolo şi de fiecare dată e un mare hit să le redescopere (mergem rar la bunici pentru că stau departe). Dacă sunt noi le mai poţi vinde, dar nu vei lua prea mult pe ele. Eu am şi vândut câteva şi chiar la unele m-am bucurat atât de tare că au ajuns la un copilaş care ţinea mult la ele (avusese şi pierduse jucăria respectivă şi suferea după ea). Nu ştii ce copil ar putea fi fericit să le aibă. Iar din bănuţii pe care îi obţii, cumperi altceva, tot copilului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inteleg perfect partea cu "preferatele ei si preferatele mele" Ursul pe care il am de cand ma stiu nu pleaca nicaieri, chiar daca Mariei nu ii place :)) La bunici sunt si mai multe decat la noi, trebuie sa facem o tura de curatenie si acolo

      Delete
  2. Inca ceva: sansele sa le folosesti la pretend play sunt aproape nule. O sa intre in etapa printese/ponei si de acolo nu mai iesi :-)))

    ReplyDelete
  3. Poti astepta pana mai aproape de Paste, pana atunci vezi daca se naste vreo pasiune pentru vreuna dintre ele pe care sa o pastrezi. Restul, alaturi de cate un ou de ciocolata pot fi donate unor copilasi necajiti drept cadou de Iepuras :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa cred ca fac, sunt multe organizatii care strang jucarii pentru spitalele de copii, de exemplu, in preajma sarbatorilor.

      Delete
  4. eu le-am dat.. si le dau in continuare. Pastrez numai cateva... sunt surse de praf si nu prea ii atrag. Mai tarziu, nu stiu cum va fi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Citisem undeva de legatura dintre cazurile de astm si probleme similare si plusurile prafuite. Brrrrr...

      Delete
  5. eu zic ca cel mai bine sa le dea unor copii amarati care se vor bucura de ele...

    ReplyDelete
  6. Noi nu am cumparat plusuri, ce am primit am pus in pachetele de Craciun pentru copilasii necajiti. Sa le folosesti in jocuri de tip pretend play...depinde ce plusuri ai. Noi folosim cu succes un cocos (care e si manusa) cand povestim Punguta cu doi bani. Daca aveti animalute care pot fi legate de personajele din povesti, sa le pastrezi, povestea devine mult mai interesanta si captivanta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca o sa pastrez vaca, oaia si buburuza, pe restul nu am reusit sa le identific :))

      Delete
  7. si eu am multe, desi am baieti. am dat cateva la cabinetul pediatrulului unde mergeam (avea acolo o ladita cu niste jucarele pt a distra copilasii dar erau intr-o stare deplorabila ).
    de regula ale mele fac ceva (apesi un buton si latra) sau sunt din categoria aia senzoriala (diverse materiale)sau tragi de ceva si canta o melodie.
    nu ii intereseaza prea mult. cel mic e incantat o perioada sa auda ce fac.
    cel mare a avut o perioada de pretend play: le dadea sa manance sau le punea pa olita. dar a trecut peste perioada asta, si a pastrat cateva la care ajunge mai des: un ursulet (e copilul lui :D, si normal e foarte atasat de el ) si 2 caluti (care's prea frumosi sa ii dau, daca nu se joaca ei, ma joc eu :) )
    le mai tin o perioada sa creasca si asta mic, sa vad ce pot face cu ele.
    cred ca la fetite e mult mai greu... probabil multa lume le ofera cadou plusuri...
    aaa...si poti sugera ce cadouri prefera fetita ta. pe mine multa lume ma intreaba ce sa le ia. si le zic... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uite, la cabinetul pediatrului nu m-am gandit, multam!
      ale noastre sunt simple, nu fac nimic (maxim canta o melodie nepotrivita pentru copii, cu accent chinezesc)

      pe mine nu m-a intrebat decat mosul buni, drept urmare am facut ravagii la promotiile elefant de black friday :))

      Delete
  8. La noi - desi poneii si printesele sunt la maare cautare - plusurile sunt iubite. Sunt multe, prea multe, dupa capul meu, dar sunt iubite prin rotatie, se doarme cu ele in brate, se organizeaza gradinite, petreceri, spectacole, mai nou si expeditii spatiale. N-as putea smulge nici cel mai amarat plus din bratele Unei, le stie pe toate si-n somn, ar sesiza imediat daca lipseste unul.

    si lui Petru ii plac - exploatez ce pot, uite maimuta, iaca vaca muuu etc.

    Deci nope, inca nu le-a sunat ceasul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dap, tin minte sa si eu stiam fiecare plus in parte (si erau muuuuuulte), daca patea unul din ele ceva era tragedie (si se intampla destul de des sa fie mutilate sau topite cu becul de la lampa de birou :))sau tunse de catre verisorii mai mici). Din fericire, Maria nu a ajuns acolo inca, deci se mai poate face o selectie, repede-repede :))

      Delete
  9. Dar pana la urma, de ce-s plusurile bau-bau? Adica, de ce-s mai bau-bau decat alte jucarii? Intrebarea e cu totul onesta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din punctul meu de vedere, pentru ca sunt foarte multe, ocupa mult loc si, in momentul de fata, nu prezinta deloc interes pentru Maria

      Delete
  10. Baiatul meu le iubeste mult, doarme cu ele, le da sa manance, facem teatru de papusi etc. Pot fi folosite pentru a pune in scena povesti. Uite un exemplu aici http://caietpentrucasamea.wordpress.com/2012/06/30/catelusul-murdar/
    Dar daca chiar vrei sa scapi de ele, ia legatura cu un preot care iti poate recomanda cateva familii nevoiase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multam de idei! Da, o parte le tin (mai ales animalele), dar o parte le voi da, pentru ca sunt prea multe. O sa intreb si la noi la biserica, se mai faceau uneori colecte pentru caminele de copii.

      Delete
  11. Eu am dat din ele fara mila, dar pe unele le-am pastrat :) Trebuie sa ii spun alfabetul Catiei de cateva ori pe zi, si mai adunam plusurile (mai mici, e drept, cele mai mici, si spunem, I-iepuras, S- soricel, C-Cal, bine, in ordine...) acum privesc cu alti ochi jucariile, dar in general pastez doar plusurile foarte foarte functionale :) Sunt intr-o etapa disperata dupa jucarii muzicale, luminoase sau motrice (e drept ca am si primit multe in ultima, vreme, nu ma plang deloc), dar acum pe astea le apreciez cel mai mult- ma zgarie pe creier si pe ureche, dar Cati se taraste spre ele si asta le spala toate pacatele :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Le spala cu varf si indesat :) Mult mult spor la joaca!

      Delete