31 July 2012

Iaurt grecesc cu ce vreti voi

Cand am fost in (semi)luna de miere in Grecia, am mancat cel mai bun iaurt ever. Pufos si cremos cum nici in vis nu visezi, de si acum mi-a ramas mintea la el. Am aflat asa se face la ei minunatul iaurt grecesc si ca nu se poate aduce in bagaj 25 de ore pe autocar :) Am cautat apoi prin Bucuresti magazinele grecesti despre care am auzit, dar pe care nu le-am vazut nici in ziua de azi (se zvoneste ca sunt prin Obor :P), deci va dati seama cat de bun a fost iaurtul ala, de a meritat atat de mult efort pentru a-l gasi din nou.

Pana intr-o zi cand minunatul Oly a venit in viata noastra cu iaurtul grecesc 10%. A fost asa o bucurie, ca aproape am calcat stramb in relatia de lunga durata cu Napolactul (insert blush here).


Asa ca va recomand un iaurt grecesc cu ce vreti voi. Musai de incercat cu miere pur si simpu (asa am mancat in Grecia, cand m-a cucerit forever and ever). Merge si cu fructe de care va plac voua. Noi am avut niste afine proaspete de la Dorna, care s-au potrivit la fix in peisaj. Merge cu orice fel de dulceata (inclusiv cu peltea de gutui, o nebunie!). La cat de bun e, poti sa ii pui orice in el si tot e delicios. Si, fiindca e foarte consistent, cred ca merge perfect la micul dejun, pe langa o felie de paine neagra cu ceva pe ea (pasta de avocado, omleta, telemea, rosii cu usturoi, you name it)

(Disclaimer: Nici Olympus nu a platit postarea asta, desi tare mi-as fi dorit sa o fi facut. Si sa ne scalde in iaurt dintr-asta grecesc, ca miere si fructe avem noi. Vorba vorbei, sa curga iaurt si miere :P)

6 comments:

  1. Te cred, eu nu am luat pana acum, m-am ferit de prea multa grasime, dar curand tot o sa incerc...

    ReplyDelete
  2. Asa, un picut din cand in cand :)

    ReplyDelete
  3. Olympus trebuie sa iti faca musai un stoc de iaurt, pt ca "din cauza" ta azi am luat iaurtul Oly si am fost multumita.

    Antonia, eu am luat cu 0% si 2% grasime. Sunt ok, dar o sa incerc si cel cu 10%, dar asa cum zice Ligia din cand in cand.

    ReplyDelete
  4. :)) ma bucur ca ti-a placut. Oly, ai auzit,da?

    ReplyDelete
  5. Olyyyyy!!!
    Aude? Nu aude?

    ReplyDelete