12 July 2012

Dilema: Copiii si obiectele mici

Eram ieri cu mama in Kaufland si vroiam sa iau niste bilute colorate, sa ne jucam cu Maria cu ele (aveam pe acasa diverse cutiute, deci era ceva potential de a o tine pe Maria ocupata). Doar ca mama mi-a atras destul de vehement atentia ca e foarte deosebit de periculos sa fac asa ceva cu Maria, ca poate sa le inghita.

Acum va intreb pe voi, mame de toddleri si fost toddleri :) cum procedati. Va jucati cu ei doar cu jucarii/obiecte pentru 3+ ani (care nu pot fi inghitite)? Sau le dati si piese mai mici (mai ales pentru sortat), dar stati langa copil si le strangeti bine dupa ce terminati? Ar trebui sa stiu ceva inainte de a ma apuca de treaba asta? (Just in case, am vazut filmuletele de prim-ajutor in cazuri de inec cu corpuri straine). Maria a cam depasit etapa in care baga totul in gura, dar nu se stie niciodata.

Multam de ajutor!

4 comments:

  1. da, neaparat stai langa copil daca ii dai jucarii mici, mici.
    se considera jucarie mica [si periculoasa] orice obiect care intra intr-un tub de carton [de hartie igienica].
    ideal ar fi sa va jucati impreuna si la sfarsit sa le pui intr-un loc unde nu poate ajunge.

    unui bebelus nu i-as da sub nici o forma o jucarie din-aceasta. o clipa de neatentie e de ajuns, bebelusii baga foarte repede obiectele in gurita. se pot intampla tragedii.:(

    in general, e bine sa respecti instructiunile de pe ambalajele jucariilor. producatorii stiu ei ce stiu. mai rau este cand nu exista astfel de avertizari.

    ReplyDelete
  2. da, la asta ma gandeam - sa ne jucam impreuna si apoi sa le strang bine undeva (versus a nu ne mai juca deloc). Multam mult de sfatul cu rola de la hartie, nu stiam. credeam ca doar cele mai mici sunt cu problema.

    ReplyDelete
  3. Off si eu am avut stresul cu obiectele mici (si mai am inca, pentru ca nu demult L. si-a bagat o margica in nas!!)
    Noi ne jucam impreuna, dar aveam grija sa le strang dupa joaca... Oricum, mare atentie, pentru ca ea poate sa bage in gurita un obiect cand tu intorci capul, sau mergi in bucatarie dupa un pahar de apa, sau cauti servetelele ca sa-i stergi nasucul, sau cauti telefonul mobil care suna in nestire, sau...

    ReplyDelete
  4. Cum ai reusit sa o scoti? Ca ma gandeam si la posibilitatea asta...

    ReplyDelete