25 August 2012

Busuiocul - 5 idei

Inainte de a veni in Bucuresti, nu stiam ca busuiocul se poate folosi la papa bun. Nu stiu exact cum si cand ne-am imprietenit, dar suntem buddies-buddies de atunci.



In caz ca nu sunteti convinsi ca trebuie sa mergeti la piata si sa lasati batranelele fara busuioc, iata niste idei rapide:

- rosii + busuioc in orice combinatie - salata, bruschete (salata taiata mai marunt pe paine prajita :)))) ), sosuri pentru paste
- limonada cu miere si busuioc - pentru asta am pus busuioc in geam, sa nu cumva sa ramanem in pana
- sos de iaurt cu busuioc - iaurt, ulei de masline, sare, piper, busuioc (varianta originala era cu menta, noua ne place si asa)
- pesto rudimentar - adica pesto fara muguri de pin si parmezan: la trei parti busuioc, o parte ulei de masline. si cativa catei de usturoi. Totul dat la blender. Tine vreo doua zile in frigider la borcan, daca rezista nemancat. La noi nu a rezistat. L-am pus in zilele de post peste cartofii fierti si peste painea cu pasta de morcovi de care va spuneam aici
- gazpacho - daca nu ati incercat inca, nu mai zaboviti, mai ales pe caldurile astea (nu se fierbe si se papa rece)

In plus, pentru racelile din iarna, am pus la pastrare busuioc uscat. Se pare ca face foarte bine in caz de gat inflamat si mici alte racaieli de sezon rece.

Voua va place busuiocul? In ce bunatati il mai puneti?

7 comments:

  1. Si noua ne place, inclusiv ceaiul de busuioc la raceli! Eu il folosesc si la tocanite de legume, supa de fasole boabe. Dar n+am verde, ci uscat :D

    ReplyDelete
  2. In tocanite nu am incercat, nici in supa - suna tare bine :)

    ReplyDelete
  3. Credeam că sunt singura care pune busuioc în supa de fasole boabe, dar mi-a luat-o Aurelia înainte. Acum câţiva ani a mâncat cineva din supă, concluzia: hm, e bună dar are un gust diferit, ciudat. :))) S-a calmat omul când a aflat că e doar busuioc. Oricum m-am amuzat cu soţul meu pe seama lui. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) bine ca nu i-ai dat si coriandru verde, ala chiar are gust de sapun :))

      Delete
  4. Busuiocul are ceva efecte terapeutice in reducerea/tratarea balonarii. De aceea il pun :)

    ReplyDelete
  5. N-am încercat coriandru verde. Doar uscat şi nu-mi place. :)

    ReplyDelete