08 October 2012

Primul nostru sensory bin

E, de fapt, un mini sensory bin, pentru ca am avut destul de putin grau, asa ca am folosit o caserola cam de dimensiunea unei cutii mari de margarina. In ea am pus singurele obiecte mici pe care le aveam la indemana, respectiv doua ratuste, niste fise mici de plastic si cateva mini-pompoms. Cand i-am dat-o prima data Mariei, dupa ce a descoperit obiectele din ea, am vazut ca incerca sa mute graul de colo-colo cu unul din jetoane pe post de lingurita. Asa ca am inclus in sensory bin si o lingurita, pe care Maria o foloseste acum sa transfere graul in gaura pentru pahar de la tavita scaunului de masa (iata, dara, si prima noastra activitate de transfer).

mini sensory bin

Am pregatit in debaraua bucatariei o punga cu activitati pentru Maria, insa nu prea am reusit sa o umplu: momentan am in ea acest mini sensory bin, niste faina pentru viitorul nostru moon sand si cateva cutii de la oua, in care am incercat niste activitati de transfer cu castane, care nu au avut deloc succes momentan. Am constatat, cu ocazia asta, ca nu am in casa jucarele mici - am aruncat tot intr-o faza de de-clutter :P cand inca nu aveam copil. Acum am pus prietenii sa fie cu ochii in 4 dupa maruntisurile care nu le mai folosesc prin casa :))

Mai multe idei de sensory bin gasiti in colectia aferenta la Little Lucky

9 comments:

  1. Ce faina e ideea cu graul, eu sunt la vanatoare de idei acum pentru genul asta de joculete pentru baietelul meu cel mic. El inca nu "transfera" nimic, adica da, transfera din cutie in toata casa :)) , dar partea de stimulare senzoriala ii place la nebunie. Am facut pana acum cateva cutii cu castane, cu nuci, cu ghinde, o alta cu de toate si l-au tinut ocupat ceva vreme. Am vazut si aici o idee foarte frumoasa, cu fasii de hartie: http://roxana-rusu.blogspot.ro/2012/10/sensory-bin-animale-domestice.html

    Ca tot veni vorba de cei mici, cati ani are Maria?

    ReplyDelete
  2. Dap, transferatul in toata casa e baza :)) Am notat si noi ideea Roxanei, e pe lista pentru zilele urmatoare.

    Maria are 1 an si 5 luni. Una are aproape 5,nu?

    ReplyDelete
  3. Dap, Una 5 si-o luna, Petru 1 si aproape o luna.

    ReplyDelete
  4. Ce idee faina! Imi amintesc cu nostalgie de vremurile cand S. era mic si eu aveam timp sa stau langa el la sensory bins- erau mult mai dese pe atunci :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. De la tine am aflat ce-i aia sensory bin, deci multam :))

      Delete
  5. felicitari pentru prima cutie senzoriala!:D
    astept cu interes urmatoarele idei.
    multumesc pentru link!:)

    ReplyDelete
  6. Imi place sensory bin-ul vostru! Si blogul imi place, acum l-am descoperit!

    ReplyDelete